Ο Lifeweaver του Overwatch 2 “θα πρέπει να είναι καλός”, λέει η Blizzard, επισημαίνοντας τα στατιστικά στοιχεία του νεότερου χαρακτήρα του Overwatch 2. Αλλά η απλή αλήθεια είναι ότι δεν είναι: το ποσοστό νικών του είναι χαμηλό και πολλοί παίκτες που παίζουν ως support απλά δεν τον επιλέγουν. Ο διευθυντής παιχνιδιού του Overwatch 2, Aaron Keller, πιστεύει ότι βρήκε την απάντηση και είναι ότι απλά δεν υπάρχει ένας «ελκυστικός» λόγος για να πάρει κανείς τον Lifeweaver στο παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Overwatch 2: Ο νέος χαρακτήρας έχει προκαλέσει πανικό

Παρά την πρόσφατη τροποποίηση των ικανοτήτων του Lifeweaver που αναδιαμόρφωσε τον έλεγχό του και βελτίωσε τη συνολική του ισχύ, εξακολουθεί να περνάει δύσκολα στο παιχνίδι. Το ποσοστό νίκης του Lifeweaver έχει ανέβει, λέει ο Keller, αλλά μόνο σε “περίπου 45%” στις χαμηλές βαθμίδες δεξιοτήτων και πέφτει γρήγορα στις υψηλότερες βαθμίδες δεξιοτήτων. Παρόλα αυτά, ισχυρίζεται ότι ο Lifeweaver με τη νέα του εμφάνιση παρέχει “μια εξαιρετική βάση για να βασιστείς”.

Από άποψη healing, η απόδοση του Lifeweaver είναι “μία από τις υψηλότερες στο παιχνίδι”, κάτι που σύμφωνα με τον Keller “ταιριάζει με το όραμά μας για τον ήρωα και μας ικανοποιεί”. Παράλληλα, προσθέτει, “ο Lifeweaver έχει ένα από τα χαμηλότερα, αν όχι το χαμηλότερο, ποσοστό θανάτου για ήρωες support”, παρά το μάλλον ογκώδες hitbox του που σημαίνει ότι “εξακολουθεί να δέχεται ένα σταθερό ποσό damage – στο μεσαίο έως ανώτερο εύρος των άλλων support”.

“Αυτό πρέπει να είναι καλό, σωστά;” Δεν είναι. Αν και είναι εύκολο να δείχνεις την υψηλή απόδοση healing και να αισθάνεσαι σαν επιτυχημένος support, το γεγονός είναι ότι το healing του Lifeweaver είναι υψηλό επειδή δεν έχει πραγματικά πολλά περισσότερα να κάνει. Προκειμένου να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή, πρέπει να παράγει συνεχώς healing, και σε αντίθεση με ήρωες όπως ο Baptiste και η Ana δεν μπορεί εύκολα να κάνει ταυτόχρονα ζημιά στους εχθρούς.

Πρόταση: Overwatch 2: Η αγελάδα που χορευέι είναι πάλι κοντά μας;

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται συχνά στο πίσω μέρος του πεδίου της μάχης, πετώντας heals και έχοντας το νου του για συμπαίκτες που πρέπει να τραβήξει σε ασφαλές μέρος, γεγονός που κρατάει το ποσοστό θανάτου του χαμηλότερο (ειδικά στα χαμηλότερα επίπεδα, όπου οι παίκτες είναι λιγότερο πιθανό να βουτήξουν στην πίσω γραμμή), παρά το γεγονός ότι μπορεί εύκολα να χτυπηθεί από απόσταση. Το Life Grip και το Petal Platform του είναι χρήσιμα, αλλά είναι αντιδραστικές ικανότητες- οι ήρωες συνήθως είναι πιο επιτυχημένοι όταν μπορούν να προσφέρουν προδραστικές κινήσεις.

Ενώ είναι ακόμα πιθανές οι μεγαλύτερες ενισχύσεις damage και ένα μικρότερο hitbox o στόχος της Blizzard με βάση τον Keller είναι πως “τελικά, θα έχουμε αλλαγές που θα στοχεύουν στην περαιτέρω ανάδειξη των δυνατών σημείων του Lifeweaver και στον σαφή καθορισμό του ρόλου του στην ομάδα σας”. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αύξηση της θεραπευτικής του αποτελεσματικότητας με ένα νέο passive ή την προσθήκη πλεονεκτημάτων σε άλλες από τις δεξιότητές του που επικεντρώνονται στη χρησιμότητα”.

Αυτές οι αναβαθμίσεις είναι προγραμματισμένες για την πέμπτη σεζόν, οπότε θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να δούμε περισσότερες αλλαγές. Εν τω μεταξύ, ο κασέρ της Overwatch League και πρώην επαγγελματίας παίκτης Jake ‘Jake’ Lyon λέει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε κάτι τέτοιο στο κορυφαίο επίπεδο (εκτός από την περιστασιακή επιλογή τρολ). Προς το παρόν, λοιπόν, οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και προμηνύουν καταστροφή για τον Lifeweaver στην τέταρτη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση DDoS στους servers του video game Overwatch 2

πηγή πληροφοριών:pcgamesn.com