Το 2021, η Google παρουσίασε τη νέα της μηχανής χρωμάτων με την ονομασία Material You, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του Android 12. Το 2023, η Google εργάζεται για να μεταφέρει τη γλώσσα σχεδίασης που βασίζεται σε ταπετσαρία στο Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές και ChromeOS, ώστε να είναι διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές. Στην τελευταία Dev έκδοση του λειτουργικού συστήματος φορητού υπολογιστή της Google, το 114, μπορείτε να επιλέξετε τα δικά σας αγαπημένα χρώματα από την ταπετσαρία – εφόσον ενεργοποιήσετε μια σημαία ή εάν συμμετέχετε στη δοκιμή A / B.

Δείτε επίσης: Τι νέο φέρνει η ενημέρωση ChromeOS 110 της Google;

Αν χρησιμοποιείτε την τελευταία έκδοση του ChromeOS Dev 114, μπορείτε πλέον να ενεργοποιήσετε τις σημαίες #jelly-colors και #personalization-jelly για να ρυθμίσετε τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να απενεργοποιήσετε εντελώς την αντιστοίχιση χρωμάτων ταπετσαρίας. Το Android 12, προσφέρει μόνο τέσσερα διαφορετικά χρώματα έμφασης σε αντίθεση με το Android 13 που προσφέρει 16 διαφορετικές μεθόδους παραγωγής χρωμάτων. Σε αντίθεση με το Android, δεν έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα προεπιλεγμένο χρώμα που δεν προέρχεται από την ταπετσαρία σας. Αυτό μπορεί να απογοητεύσει ορισμένους χρήστες που θέλουν η ταπετσαρία τους να φαίνεται διαφορετική από τη διεπαφή τους.

Τα προσαρμοσμένα χρώματα είχαν ενεργοποιηθεί από το Chrome Unboxed τον Ιανουάριο. Τώρα είναι διαθέσιμα πιο ευρέως και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια λύση για να τα ενεργοποιήσετε.

Δείτε ακόμα: Κυκλοφόρησε το ChromeOS 104 με ενημερώσεις στο user interface

Για να εκμεταλλευτείς καλύτερα τις νέες δυνατότητες δημιουργίας θεμάτων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σημαία #chrome-refresh-2023

στον επιτραπέζιο Chrome. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιεί τον επερχόμενο επανασχεδιασμό του προγράμματος και προσφέρει μερικά νέα μέρη όπου μπορείς να εμφανίσεις τα νέα χρώματα.

Πριν η σημαία του θέματος Material You γίνει λειτουργική, είχατε τη δυνατότητα να δείτε μια προεπισκόπηση του. Όταν ενεργοποιείται η σημαία Jelly Colors στο ChromeOS, η διεπαφή σας θα υιοθετεί τα χρώματα του Material You που αντλούνται από την ταπετσαρία που έχετε επιλέξει, δημιουργώντας μια διεπαφή με κυρίαρχα χρώματα. Με το νέο tweak, μπορείτε τώρα να επιλέξετε τη μηχανή παραγωγής χρωμάτων που προτιμάτε για να έχετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με το πώς θα φαίνεται το Chromebook με θέμα το Material You.

Δείτε επίσης: Google ChromeOS: Νέες ενημερώσεις επιφέρουν 100% χρήση CPU

Με τη νέα δυνατότητα επιλογής χρωμάτων Material You στο ChromeOS 114, φαίνεται ότι η Google ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον μεγάλο επανασχεδιασμό του λειτουργικού συστήματος στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O τον τρέχοντα μήνα. Τέλος, το κομμάτι που απομένει για την ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού του λειτουργικού συστήματος του 2023 είναι ο επιλογέας χρώματος. Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του Material You στο Android, αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες υπηρεσίες της Google σύντομα και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ.