Η Samsung ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του λογισμικού που τροφοδοτεί τη σειρά Galaxy Watch. Το One UI 5 Watch φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις, ιδιαίτερα γύρω από τρεις μεγάλες κατηγορίες – ύπνου, παρακολούθησης δραστηριότητας και ασφάλειας του χρήστη.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy Watch: Πώς να απαντάτε σε μηνύματα;

Βελτιωμένη διαχείριση ύπνου

Το One UI 5 Watch δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην κατανόηση των μοτίβων ύπνου, στη διαμόρφωση υγιεινών συνηθειών και στη δημιουργία ενός βελτιστοποιημένου περιβάλλοντος ύπνου για τον ύπνο των χρηστών, σύμφωνα με τη Samsung.

Τα ρολόγια Galaxy σε αυτή την έκδοση θα παρέχουν τώρα επίσης διάφορες συμβουλές για έναν καλό ύπνο, όπως η αποφυγή της καφεΐνης έξι ώρες πριν από τον ύπνο και η πρωινή ηλιοθεραπεία, οι οποίες προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο στα smartphones Galaxy. Το UI του Sleep Insight έχει επίσης βελτιωθεί ώστε να εμφανίζει το σκορ ύπνου του χρήστη στο επάνω μέρος της οθόνης.

Εξατομικευμένα χαρακτηριστικά γυμναστικής

Το One UI 5 Watch προσφέρει επίσης εξατομικευμένες λειτουργίες γυμναστικής με βάση το επίπεδο καρδιακών παλμών του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να μετρήσουν την καρδιοαναπνευστική τους ικανότητα, η οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO10max) και εξατομικευμένες ζώνες καρδιακού ρυθμού με βάση τα αερόβια και αναερόβια όρια μετά από δύο λεπτά τρεξίματος. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τη ζώνη καρδιακών παλμών που ταιριάζει στον σκοπό και την άσκησή τους.

Πρόταση: Η Samsung θέτει επιτέλους σε χρήση τον αισθητήρα θερμοκρασίας του Galaxy Watch 5

Επιπλέον, το Galaxy Watch έχει βελτιώσει τη λειτουργία καθοδήγησης διαδρομής του GPS για να συμπεριλάβει το τρέξιμο και το περπάτημα, γεγονός που καθιστά πιο βολικό για τους χρήστες να ασκούνται ενώ ελέγχουν τη θέση τους.

Ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το One UI 5 Watch έχει επίσης βελτιώσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του χρήστη, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας SOS έκτακτης ανάγκης. Εάν ένας χρήστης πατήσει το home button του Galaxy Watch πέντε φορές στη σειρά κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα κληθεί αυτόματα ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης όπως το 119. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα παρέχει ένα κουμπί στην οθόνη του Galaxy Watch για άμεση πρόσβαση στις ιατρικές πληροφορίες του χρήστη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης διάσωσης σε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το One UI 5 Watch θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για τους χρήστες των σειρών Galaxy Watch 5 και Galaxy Watch 4 μέσω ενός προγράμματος beta στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα μέσω της εφαρμογής Samsung Members αργότερα αυτό το μήνα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος beta, η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy Watch 6 με One UI 5 out of the box το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης: Peloton και Samsung δημιουργούν εφαρμογή για Galaxy Watches!

πηγή πληροφοριών:indianexpress.com