Νέες αλλαγές έρχονται στο Twitter και μπορεί να σας αφορούν! Αν δεν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Twitter εδώ και αρκετά χρόνια, μπορεί να κινδυνεύετε να χάσετε το handle σας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας, Elon Musk. Από την άλλη μεριά, αυτή η αλλαγή μπορεί και να σας συμφέρει, αν περιμένατε να ελευθερωθεί ένα handle. Με τη διαγραφή κάποιων λογαριασμών, μπορεί ίσως να ελευθερωθεί το handle που θέλετε. Την ανακοίνωση για τη διαγραφή μη ενεργών λογαριασμών, την έκανε ο Elon Musk μέσω ενός tweet. Συγκεκριμένα, είπε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα ξεκινήσει να “εκκαθαρίζει” λογαριασμούς που δεν είχαν καμία δραστηριότητα για αρκετά χρόνια.

Ο Musk δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η αλλαγή, αλλά προειδοποίησε ότι μετά την απομάκρυνση των μη ενεργών accounts, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δουν μείωση στον αριθμό των followers τους (αφού οι λογαριασμοί των followers που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, θα διαγραφούν).

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα verified Twitter accounts έχουν πλέον προτεραιότητα

Η ειδοποίηση έρχεται αφότου ο Musk είπε τον Δεκέμβριο ότι το Twitter θα αρχίσει να “ελευθερώνει το name space 1,5 δισεκατομμυρίων λογαριασμών“, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για “προφανείς διαγραφές λογαριασμών χωρίς tweets και χωρίς σύνδεση για χρόνια“.

Σε μια απάντηση στον Elon Musk, ο John Carmack, ιδρυτής της ID Software, προειδοποίησε κατά της διαγραφής ανενεργών Twitter λογαριασμών, λέγοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα και στους χρήστες που παραμένουν στην πλατφόρμα.

Το να γνωρίζουν οι άνθρωποι πόσους «ενεργούς» followers έχουν είναι καλή πληροφορία, αλλά η διαγραφή των αποτελεσμάτων των ανενεργών λογαριασμών θα ήταν τρομερή. Εξακολουθώ να βλέπω ανθρώπους που κάνουν like σε tweets που έκανα πριν δέκα χρόνια, αλλά τα threads είναι ήδη συχνά κατακερματισμένα με διαγραμμένα ή μη διαθέσιμα tweets. Μην το κάνετε χειρότερο!“, είπε μεταξύ άλλων ο Carmack.

Σε απάντηση, ο Musk είπε ότι οι λογαριασμοί “θα αρχειοθετηθούν“.

Δείτε επίσης: Twitter: Έβαλε Disclaimer στις Samsung φωτογραφίες φεγγαριού

Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter στα τέλη του περασμένου έτους για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Αρχικά, το προσωπικό της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 80%. Έχουν γίνει αλλαγές ως προς τον τρόπο επαλήθευσης λογαριασμών, με πολλούς παλιούς λογαριασμούς να χάνουν το γνωστό μπλε σημάδι επαλήθευσης, ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει τώρα αυτό το σημάδι, απλά πληρώνοντας μια συνδρομή. Η πλατφόρμα έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, όπως αύξηση της ρητορικής μίσους, πλαστοπροσωπία λογαριασμών και αντιδράσεις των χρηστών λόγω των διάφορων αλλαγών. Ο Elon Musk είπε στο προσωπικό τον Μάρτιο ότι η αξία του Twitter είναι τώρα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το μισό από αυτό για το οποίο το αγόρασε.

Η νέα αλλαγή, με τη εκκαθάριση των Twitter λογαριασμών που δεν κάνουν tweets, θα επηρεάσει σίγουρα πολλά άτομα (τόσο τα ίδια τα άτομα που θα χάσουν το λογαριασμό, όσο και τους χρήστες που θα παραμείνουν στην πλατφόρμα αλλά θα χάσουν followers).

Δείτε επίσης: Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε έναν λογαριασμό στο Twitter

Το Twitter είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, με εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο να συνδέονται μέσω αυτού. Ωστόσο, με τη εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk και τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τότε, έχουν εμφανιστεί μερικές εναλλακτικές λύσεις που ελπίζουν να προσελκύσουν του δυσαρεστημένους χρήστες. Αυτές περιλαμβάνουν το Bluesky Social, που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, το Hive και το Mastodon.

Πηγή: www.cnet.com