Η Nintendo πούλησε 23 εκατομμύρια Switches πριν από δύο χρόνια και 18 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο. Παρόλα αυτά, αναμένει πως η ζήτηση για την παλαιότερη κονσόλα της θα συνεχίσει να μειώνεται. Η εταιρεία ανακοίνωσε στην τελευταία έκθεση κερδών ότι προβλέπει πωλήσεις 15 εκατομμυρίων για το οικονομικό έτος 2024, αλλά δεν είναι σίγουρη γι’ αυτό το ποσό. «Η διατήρηση της δυναμικής των πωλήσεων του Nintendo Switch θα είναι δύσκολη στον έβδομο χρόνο του», δήλωσε ο Πρόεδρος Shuntaro Furukawa. “Ο στόχος μας να πουλήσουμε 15 εκατομμύρια μονάδες αυτό το οικονομικό έτος είναι λίγο αισιόδοξος.

Δείτε επίσης: Nintendo Switch: Η δεύτερη συσκευή ίσως αργήσει να έρθει

Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρεία αναφέρει ότι θα επικεντρωθεί στην πώληση επιπλέον κονσολών σε άτομα που έχουν ήδη αγοράσει μία ή περισσότερες. «Προσπαθούμε να μην βάλουμε μόνο ένα σύστημα σε κάθε σπίτι, αλλά πολλά σε κάθε σπίτι ή ακόμα και ένα για κάθε άτομο».

Η Nintendo σημείωσε μείωση των πωλήσεών της κατά 5,5% στα 11,87 δισ. δολάρια και μείωση των κερδών της κατά 14,9% στα 3 δισ. δολάρια για το τελευταίο οικονομικό έτος 2023. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18% τους τελευταίους τρεις μήνες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, φθάνοντας τα 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε φαίνεται ότι τα πράγματα κινούνται απότομα καθοδικά.

Ο αριθμός των πωλήσεων της κονσόλας Switch για το τρέχον τρίμηνο ανήλθε σε 3,06 εκατομμύρια, με το 50% τους να αφορά τις μονάδες OLED Switch. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα πωλήσεων της εταιρείας για τη συγκεκριμένη κονσόλα μέχρι σήμερα. Η Nintendo είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις της κονσόλας θα επιβραδύνονταν, όπως ανέφερε πέρυσι.

Δείτε ακόμα: Επίσημα πλέον Call of Duty στο Nintendo Switch;

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό με μια κονσόλα που έχει πουλήσει εξαιρετικά κατά τη διάρκεια ζωής της, ειδικά αφού έχει ξεπεράσει τα 125,62 εκατομμύρια πωλήσεις, καθιστώντας την τρίτη στην ιστορία. Αυτό δείχνει ότι έχει φτάσει στο ανώτατο όριο αγοράς των συσκευών της και ότι δεν υπάρχει πολύ περιθώριο για μεγάλες αυξήσεις πωλήσεων. Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να περιμένουν την επόμενη γενιά κονσολών από την εταιρεία, χωρίς να υπάρχει σίγουρη πληροφορία για το ποια κονσόλα θα είναι αυτή.

Είναι ευτυχές για τη Nintendo ότι η νέα έκδοση του παιχνιδιού Zelda κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, καθώς αυτό πιθανότατα θα αυξήσει τις πωλήσεις παιχνιδιών και θα προκαλέσει επιπλέον ζήτηση για την κονσόλα. Ωστόσο, η κατάσταση δεν φαίνεται και τόσο καλή για το Nintendo Switch συνολικά, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τη Sony που μόλις είχε ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με μεγάλη επιτυχία, πουλώντας 6,3 εκατομμύρια PS5 και ξεπερνώντας εύκολα την πρόβλεψή της για 18 εκατομμύρια για το έτος.

Δείτε επίσης: Advance Wars: 1+2: Re-Boot Camp: Αποκλειστικά στο Nintendo Switch

Το Nintendo Switch αναμφισβήτητα άλλαξε τον τρόπο που παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εύκολο στη χρήση, φορητό και πολλαπλών χρήσεων, το Switch σας προσφέρει την ευελιξία που χρειάζεστε για να παίξετε τα παιχνίδια σας, όπου και αν βρίσκεστε. Οι διαθέσιμοι τίτλοι εγγυώνται μία αληθινή εμπειρία gaming.