Η Meta ενημέρωσε τους χρήστες του Facebook Messenger ότι η έκδοση για Apple Watch δεν θα είναι διαθέσιμη μετά τις 31 Μαΐου. Αν και θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μηνυμάτων, δεν θα μπορείτε να απαντήσετε από το Apple Watch. Δεν υπήρξε εξήγηση από τη Meta γι’ αυτή την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν λάβει όλοι οι χρήστες της εφαρμογής την ειδοποίηση για την απόσυρση του app από το Apple Watch, αλλά όταν ζητήθηκε διευκρίνιση από το Reviewgeek, ένας εκπρόσωπος της Meta δήλωσε τα εξής:

Οι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις Facebook Messenger στο Apple Watch τους, αλλά από τα τέλη Μαΐου δεν θα μπορούν πλέον να απαντούν από το ρολόι τους. Μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Messenger στην έκδοση για iPhone, desktop και web“.

Δείτε επίσης: Αpple: Μάλλον θέλει να εντάξει το AI και στα Αpple Watch

Η Meta, η οποία τότε ήταν γνωστή ως Facebook, παρουσίασε το Messenger για το Apple Watch το 2015. Η εφαρμογή δεν έδινε τη δυνατότητα για απαντήσεις κειμένου, αλλά οι χρήστες μπορούσαν να στείλουν φωνητικές απαντήσεις, αυτοκόλλητα και άλλες παρόμοιες απαντήσεις φιλικές προς το έξυπνο ρολόι.

Όπως είπαμε παραπάνω, η Meta δεν εξήγησε το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποσύρει το Facebook Messenger από το Apple Watch. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορεί να έπαιξαν ρόλο. Αρχικά, η περιορισμένη αλληλεπίδραση μπορεί να μην είναι τόσο ελκυστική. Πολλοί χρήστες ίσως προτιμούν να χρησιμοποιούν το iPhone τους για να επικοινωνούν αποτελεσματικά (με μηνύματα κειμένου κλπ) με τους φίλους τους. Επίσης, η Meta απολύει περίπου 10.000 υπαλλήλους και προσπαθεί να μειώσει το κόστος. Έτσι, μπορεί να αποσύρει κάποια projects

και το Messenger για Apple Watch μπορεί να είναι ένα από αυτά καθώς σίγουρα δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Δείτε επίσης: Αpple Watch: Έσωσε τη ζωή γυναίκας που κατέρρευσε σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Πολλές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τις εφαρμογές τους για το Apple Watch κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών. Η Meta μπορεί να αποσύρει τώρα το Facebook Messenger από το Apple Watch, αλλά το 2018, απέσυρε την εφαρμογή Instagram, ενώ και άλλες εταιρείες όπως οι Slack, Twitter και Uber έχουν επίσης απομακρυνθεί από την πλατφόρμα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι προγραμματιστές έφυγαν λόγω έλλειψης ζήτησης. Στην πραγματικότητα, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιεί κάποιος τις εφαρμογές από το smartphone του παρά από τη μικρή οθόνη του smartwatch. Έτσι, είναι λογικό να μην ενδιαφέρονται οι χρήστες τόσο πολύ για αυτές τις εφαρμογές στο Apple Watch.

Δείτε επίσης: Πώς να παίξετε παιχνίδια στο Messenger κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων

Με την πάροδο του χρόνου, η Apple έχει απομακρυνθεί από την προώθηση του Apple Watch ως “σπίτι” για εφαρμογές. Εστιάζει κυρίως στα χαρακτηριστικά φυσικής κατάστασης και υγείας. Επιπλέον, πρόσφατες φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple σκοπεύει να κάνει τα interactive widgets σημαντικό κομμάτι του νέου watchOS 10. Αυτό επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι οι αποκλειστικές εφαρμογές δεν έχουν αποδειχθεί αρκετά δημοφιλείς.