Μέχρι τώρα, οι χρήστες του WhatsApp μπορούσαν να συνδέσουν έως και τέσσερις συσκευές στον λογαριασμό τους, αλλά μόνο μία από αυτές τις συσκευές θα μπορούσε να είναι smartphone.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

Ευτυχώς αυτό πλέον έχει αλλάξει και το WhatsApp δίνει τη δυνατότητα χρήσης του ίδιου λογαριασμού σε πολλά τηλέφωνα. Πλέον μπορείτε να συνδέσετε έως και τέσσερις πρόσθετες συσκευές ως τηλέφωνο, παρόμοια με τον τρόπο που συνδέεστε με το WhatsApp σε προγράμματα περιήγησης, tablet και υπολογιστές.

Ανεξάρτητα από το εάν επιλέξετε iPhone ή τηλέφωνο Android, το κάθε τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο με το WhatsApp, εξασφαλίζοντας ότι τα προσωπικά σας μηνύματα, τα πολυμέσα και οι κλήσεις είναι κρυπτογραφημένα από την αρχή ως το τέλος. Λάβετε υπόψη σας ότι αν το βασικό σας τηλέφωνο παραμένει ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αποσυνδεθείτε αυτόματα από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον λογαριασμό σας στο WhatsApp. Έτσι θα μπορείτε να αλλάξετε το τηλέφωνό σας χωρίς να χρειαστεί να αποσυνδεθείτε και να συνεχίσετε τις συνομιλίες σας από εκεί που σταματήσατε.

Δείτε ακόμα: Wear OS 3: Η εφαρμογή του WhatsApp είναι εδώ σε beta έκδοση

  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το WhatsApp στο άλλο τηλέφωνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και εκκιήστε το.
  • Αντί να βάλετε τον αριθμό τηλεφώνου σας που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο WhatsApp, επιλέξτε την επιλογή “Σύνδεση με τον υπάρχοντα λογαριασμό” για να δημιουργήσετε έναν κωδικό QR.
  • Στο κύριο τηλέφωνό σας, ανοίξτε το WhatsApp και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Συνδεδεμένες συσκευές.
  • Πατήστε την επιλογή Σύνδεση συσκευής και σαρώστε τον κωδικό QR χρησιμοποιώντας την κάμερα του τηλεφώνου σας.

Δείτε επίσης: Πώς να προωθήσετε φωτογραφίες με λεζάντες στο WhatsApp

Μόλις σαρωθεί ο κωδικός QR και γίνει ο συγχρονισμός, θα μπορείτε να δείτε όλες τις συνομιλίες που είχατε στο αρχικό σας τηλέφωνο. Μπορείτε τώρα να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα κειμένου και φωνής, να συμμετέχετε σε ομαδικές συνομιλίες και να κάνετε όλα τα πράγματα που συνήθως κάνετε στο κύριο σας τηλέφωνο.