Η Wiz έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα φώτα στα σπίτια μας με το WiZ Home Monitoring Starter Kit.

Η Wiz παρουσίασε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης του σπιτιού που χρησιμοποιεί τους υπάρχοντες έξυπνους λαμπτήρες WiFi με αισθητήρα κίνησης σε συνδυασμό με τη νέα κάμερα εσωτερικού χώρου της Wiz αξίας 70 δολαρίων (90 ευρώ). Εκμεταλλεύεται τη λειτουργία “SpaceSensing” της Wiz για να ανιχνεύει τις αλλαγές στα σήματα WiFi που προκαλούνται από την κίνηση, και στη συνέχεια στέλνει μια ειδοποίηση στην εφαρμογή που σας προειδοποιεί για τυχόν εισβολείς στο σπίτι. Μπορείτε στη συνέχεια να ελέγξετε την κάμερα για να δείτε τι συμβαίνει, ενώ οι έξυπνοι λαμπτήρες μπορούν να αναβοσβήνουν στους εισβολείς για να τους τρομάξουν.

Παρόμοια τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί από τα mesh routers Velop της Linksys, οι οποίοι στέλνουν ειδοποιήσεις ανίχνευσης κίνησης στην εφαρμογή. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας με ειδικούς αισθητήρες, η ανίχνευση WiFi είναι μια αξιοπρεπής εναλλακτική λύση που είναι πολύ φθηνότερη και απλούστερη. Η κάμερα εσωτερικού χώρου καταγράφει σε 1080p και διαθέτει οπτικό πεδίο 120 μοιρών, μαζί με υπέρυθρη νυχτερινή όραση, ανίχνευση κίνησης βάσει εικόνας και αμφίδρομο ήχο χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Οι έξυπνες λάμπες Wiz κρατούν ασφαλές το σπίτι σας

Δείτε επίσης: Security awareness εκπαίδευση για όσους εργάζονται από το σπίτι

Η κάμερα είναι αρκετά βασική όσον αφορά το hardware, αλλά τα χαρακτηριστικά του λογισμικού είναι αυτά που πρωταγωνιστούν εδώ. Εάν το σύστημα μπορεί να αποδώσει αυτά που υπόσχεται, η απλότητα και η χαμηλή τιμή του το καθιστούν μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση οικιακής ασφάλειας, ιδίως για διαμερίσματα και μικρότερα σπίτια.

Για να την εγκαταστήσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε ένα σημείο για την κάμερα και να βιδώσετε τους έξυπνους λαμπτήρες A19 full-color της Wiz στις υπάρχουσες λάμπες ή πρίζες σας. Από εκεί και πέρα, εάν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί από κίνηση, τα φώτα μπορούν να ρυθμιστούν να αναβοσβήνουν για να ενημερώσουν τους εισβολείς ότι έχουν αποκαλυφθεί. Ταυτόχρονα, το σύστημα στέλνει ειδοποιήσεις

στη νέα εφαρμογή WiZ V2 και μπορείτε ακόμη και να το ρυθμίσετε να παρακολουθεί μόνο ορισμένες περιοχές του σπιτιού σας.

Σας επιτρέπει ακόμη και να προγραμματίσετε routines που ελέγχουν τα φώτα και την παρακολούθηση, οι οποίες μπορούν να οριστούν σε πρόγραμμα ή να ενεργοποιηθούν μέσω της εφαρμογής. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους έξυπνους λαμπτήρες σας όπως θα κάνατε συνήθως σε ένα έξυπνο σπίτι, ενεργοποιώντας τους με φωνητικές εντολές, την εφαρμογή και άλλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τους ρυθμίσετε να ανάβουν και να σβήνουν τυχαία για να δώσετε την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι.

Οι έξυπνες λάμπες Wiz κρατούν ασφαλές το σπίτι σας

Δείτε επίσης: Πώς να θολώσετε το σπίτι σας στο Street View του Google Maps;

Το πακέτο των 160 ευρώ που ονομάζεται WiZ Home Monitoring Starter Kit περιλαμβάνει τρεις έξυπνες λάμπες WiZ A19 Full-Color Smart Bulbs και μια κάμερα εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να καταγράψετε υλικό τοπικά μέσω μιας ενσωματωμένης κάρτας microSD ή να εγγραφείτε σε cloud storage για εγγραφές βίντεο έως και 30 ημερών (όλο το υλικό είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο, όπως υπόσχεται η WiZ). Η εταιρεία έχει υποσχεθεί ότι το 80-90% των σημερινών έξυπνων φωτιστικών και οικιακών προϊόντων της θα είναι συμβατά. Το κιτ λανσάρεται στην Ευρώπη στις 15 Ιουνίου, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή τιμολόγηση στις ΗΠΑ.

Τα έξυπνα φώτα WiZ είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε δυνατότητες παρακολούθησης του σπιτιού χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε περίπλοκα συστήματα. Με την εύκολη εγκατάστασή τους, μπορείτε γρήγορα να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές όσο λείπετε.

Πηγή: engadget.com