Το σφάλμα του WhatsApp που δείχνει στους χρήστες εσφαλμένους δείκτες απορρήτου και ειδοποιήσεις στον πίνακα ελέγχου απορρήτου έγινε viral, αφού ένας μηχανικός που εργάζεται στο Twitter μοιράστηκε στιγμιότυπα οθόνης ισχυριζόμενος ότι το WhatsΑpp έχει πρόσβαση και χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου του όταν κοιμάται. Το ζήτημα κλιμακώθηκε όταν ο Elon Musk απάντησε στο tweet και είπε ότι η πρόσβαση στο μικρόφωνο του WhatsApp ήταν «περίεργη».

Δείτε επίσης: WhatsApp Plus: Τι είναι – Πρέπει να το χρησιμοποιείτε;
Αμέσως μετά, η Meta και η Google επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για σφάλμα στο λειτουργικό σύστημα Android που εμφανίζει λανθασμένες χρήσεις μικροφώνου στον πίνακα ελέγχου απορρήτου.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσδιορίσετε εάν το WhatsApp έχει πρόσβαση στο μικρόφωνo ή την κάμερα του τηλεφώνου σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Προαπαιτούμενα

  • Smartphone Android με έκδοση 12 ή νεότερη
  • Ενεργός λογαριασμός WhatsApp με πρόσβαση στο μικρόφωνο
Δείτε ακόμα: WhatsApp: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σε πολλά τηλέφωνα

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το WhatsΑpp χρησιμοποιεί μικρόφωνο στο παρασκήνιο. Επίσης, για αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει το WhatsApp για να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να ηχογραφήσετε μια φωνητική σημείωση ή να δημιουργήσετε κατάσταση φωνής.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android και πατήστε την επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Απόρρητο
  • Πατήστε στο εικονίδιο Μικρόφωνο για να ελέγξετε το πλήρες χρονοδιάγραμμα όλων των εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιήσει μικρόφωνο.
  • Τώρα, ελέγξτε αν το WhatsApp χρησιμοποίησε το μικρόφωνο όταν δεν το χρησιμοποιούσε. Εάν ναι, τότε το WhatsΑpp πιθανότατα δεν επηρεάζεται από το πρόσφατο σφάλμα. Αλλά, εάν χρησιμοποιεί το μικρόφωνο, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Δείτε επίσης: WhatsApp: Ακούει κρυφά τους χρήστες ενώ κοιμούνται

Το πρώτο ένστικτο σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι η απενεργοποίηση της πρόσβασης μικροφώνoυ από το WhatsApp. Για αυτό, απλώς κατευθυνθείτε στο WhatΑpp από την ενότητα Εφαρμογές και στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την πρόσβαση στο μικρόφωνο.