Οι ενημερώσεις security patch Μαΐου 2023 των τηλεφώνων Google Pixel 6 και 7 προκάλεσαν αποστράγγιση της μπαταρίας και υπερθέρμανση.

Αν χρησιμοποιείτε συσκευή Pixel 6 ή Pixel 7, ίσως να θέλετε να αναβάλλετε την ενημέρωση για το security patch Μαΐου 2023, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, καθώς η ενημέρωση φαίνεται να προκαλεί την καταστροφή λόγω διάρκειας ζωής της μπαταρίας και θερμότητας.

Οι κάτοχοι των Google Pixel 6, 6 Pro, 6a, Pixel 7 και 7 Pro αναφέρουν προβλήματα υπερθέρμανσης των τηλεφώνων τους και εξάντλησης της μπαταρίας εξαιρετικά γρήγορα μετά την ενημέρωση security patch Μαΐου 2023. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας έως και κατά το ήμισυ ή ακόμα χειρότερα και το τηλέφωνο γίνεται ζεστό στην αφή.

Google Pixel 6 και 7: Τελευταία ενημέρωση προκαλεί προβλήματα

Δείτε επίσης: Google Maps: Θα βλέπετε τις διαδρομές σας σε 3D

Οι αναφορές των χρηστών για αυτά τα προβλήματα άρχισαν να δημοσιεύονται γύρω στις 6 Μαΐου, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης για τα Pixel 6 ή Pixel 7, και συνεχίστηκαν από τότε.

Ένα άλλο σχετικό πρόβλημα φαίνεται να προέρχεται από την εφαρμογή Google, η οποία εκτελείται στο παρασκήνιο και χρησιμοποιεί πόρους του συστήματος σε σημείο που να υπερθερμαίνει το τηλέφωνο και να εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ορισμένοι επηρεαζόμενοι χρήστες με Pixel 6 και 7 μίλησαν στο Reddit, λέγοντας ότι αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται τόσο στις τρέχουσες σταθερές όσο και στις beta εκδόσεις της εφαρμογής Google

. Επιπλέον, ορισμένοι διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή “Android System Intelligence” εμφανίζει υψηλή χρήση της μπαταρίας στις ρυθμίσεις συστήματος.

Δείτε επίσης: Pixel 6a: Η Google συνεχίζει να το προσφέρει σε νέα χαμηλότερη τιμή

Η Google δεν έχει ακόμη εκδώσει δημόσια απάντηση στο πρόβλημα και ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η υποστήριξη πελατών δεν είναι εξυπηρετική. Ούτε η επαναφορά σε προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής Google φαίνεται να βοηθάει στα Pixel 6 και Pixel 7.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν οι χρήστες εκτός από την ενεργοποίηση του Adaptive Battery και το battery optimization. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία Extreme Battery Saver, αλλά να έχετε κατά νου ότι περιορίζει τις εφαρμογές και τις λειτουργίες των Pixel 6 και Pixel 7.

Google Pixel 6 και 7: Τελευταία ενημέρωση προκαλεί προβλήματα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορείτε να λάβετε μέτρα για την προστασία της συσκευής Pixel 6 ή Pixel 7σας από ζημιές που προκαλούνται από υπερβολική θερμότητα ή από την εξάντληση της μπαταρίας.

Πηγή: 9to5google.com