Η Valve έχει μηνυθεί από την εταιρεία haptic feedback Immersion Corporation σχετικά με τη χρήση του rumble στο Steam Deck και το VR headset Valve Index.

Δείτε επίσης: Steam Deck: Πώς να ελέγξετε ποια παιχνίδια είναι συμβατά;

Όπως επισημαίνεται από το The Verge, η Immersion ισχυρίζεται ότι η Valve έχει παραβιάσει τις πατέντες της για την haptic τεχνολογία (από τις οποίες υπάρχουν πολλές) με το Steam Deck και το Valve Index, τα οποία ενσωματώνουν την τεχνολογία rumble και υποστηρίζουν τίτλους με χαρακτηριστικά haptic feedback.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Valve “εκμεταλλεύεται την καινοτομία και την επιτυχία της Immersion πουλώντας και αξιοποιώντας με άλλο τρόπο συστήματα βιντεοπαιχνιδιών, χειριστήρια, παιχνίδια και εφαρμογές που παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες της Immersions”.

Υποστηρίζει επίσης ότι η παρουσία haptic τεχνολογίας τόσο στο Steam Deck όσο και στο Valve Index παρέχει στους χρήστες μια “πλουσιότερη και πιο καθηλωτική” εμπειρία.

Η Immersion διεκδικεί αποζημίωση, πνευματικά δικαιώματα και ασφαλιστικά μέτρα που θα εμποδίζουν τη Valve να “αναπτύσσει, να λειτουργεί, να συντηρεί, να δοκιμάζει και να χρησιμοποιεί τα κατηγορούμενα φορητά μέσα και τα κατηγορούμενα μέσα VR (Steam Index)”.

Πρόταση: ASUS ROG Ally: Τα χαρακτηριστικά του ανταγωνιστή του Steam Deck

Η εταιρεία κατέθεσε τη Δευτέρα την αγωγή της σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, συγκεκριμένα στη Δυτική Περιφέρεια της Ουάσινγκτον, επικαλούμενη τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

7,336,260, 8,749,507, 9,430,042, 9,116,546, 10,627,907, 10,665,067 και 11,175,738.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Immersion στοχεύει έναν μεγάλο κατασκευαστή υλικού, με την εταιρεία να έχει μηνύσει προηγουμένως τις Sony, Microsoft, Google και Apple. Και οι τέσσερις αυτές εταιρείες συμβιβάστηκαν με την Immersion.

Αν και η Nintendo δεν έχει μηνυθεί από τον αδειούχο, η ιαπωνική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Immersion για να φέρει την τεχνολογία της στο Switch.

Είναι ακόμα νωρίς για τη Valve όσον αφορά το Steam Deck -η κονσόλα έκανε το ντεμπούτο της μόλις τον Φεβρουάριο του 2022- αλλά οι αναλυτές προβλέπουν ότι η φορητή συσκευή θα έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2023.

Διαβάστε επίσης: Valve: Επιτέλους είναι διαθέσιμο το Steam Deck Docking Station

πηγή πληροφοριών: gamedeveloper.com