Μια νέα πρωτοβουλία της OpenAI θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη δημοτικότητα του ήδη δημοφιλούς AI chatbot, ChatGPT. Η OpenAI ανακοίνωσε χθες ότι γίνεται διαθέσιμη μια δωρεάν εφαρμογή ChatGPT για χρήστες iOS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το iOS app και σε άλλες χώρες πολύ σύντομα.

Ξεκινάμε την κυκλοφορία μας στις ΗΠΑ και θα επεκταθούμε σε άλλες χώρες τις επόμενες εβδομάδες. Ανυπομονούμε να δούμε πώς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Καθώς συλλέγουμε τα σχόλια των χρηστών, δεσμευόμαστε για συνεχείς βελτιώσεις λειτουργιών και ασφάλειας για το ChatGPT“, αναφέρει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Άνδρας συνελήφθη επειδή διέδωσε fake news μέσω της υπηρεσίας

Η κυκλοφορία της εφαρμογής για χρήστες iOS έρχεται έξι μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία της online έκδοσης του ChatGPT στο κοινό. Το AI chatbot έγινε αμέσως πολύ δημοφιλές. Συγκεκριμένα, έχει ανακηρυχθεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή όλων των εποχών, αφού έφτασε τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε μόλις δύο μήνες από την κυκλοφορία του. Επιπλέον, η κυκλοφορία του AI chatbot πυροδότησε μια νέα κούρσα εξοπλισμών τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο της τεχνολογίας. Πολλές μεγάλες εταιρείες άρχισαν να αναπτύσσουν η μία μετά την άλλη αντίστοιχα εργαλεία, που μπορούν να δημιουργήσουν κείμενα και εικόνες ως απάντηση στις προτροπές των χρηστών.

Δείτε επίσης: Samsung: Απαγορεύει τη χρήση εργαλείων δημιουργίας AI όπως το ChatGPT

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμα, ότι το ChatGPT για iOS ανακοινώνεται την ίδια εβδομάδα που ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman

, κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης για την κοινωνία.

Η νέα εφαρμογή ChatGPT για iOS έχει τις ίδιες δυνατότητες με την online έκδοση του AI chatbot και σίγουρα θα αυξήσει τη δημοτικότητα του, αφού περισσότεροι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, εύκολα από το iPhone τους. Με την εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να στέλνουν φωνητικά μηνύματα μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου τους, αντί να τα πληκτρολογούν. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να συγχρονίσουν το ιστορικό τους σε όλες τις συσκευές.

Δείτε επίσης: Mac App Store: Ψεύτικα ChatGPT apps στο κατάστημα εφαρμογών

Όσοι πληρώνουν 20 $ το μήνα για να εγγραφούν στο ChatGPT Plus, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον προνόμια στην εφαρμογή iOS, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στις δυνατότητες GPT-4, την επόμενης γενιάς έκδοση της τεχνολογίας που υποστηρίζει το εργαλείο.

Αν έχετε Android συσκευή, μην ανησυχείτε! Η OpenAI σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια έκδοση Android λίγο αργότερα, σύμφωνα με την CTO της εταιρείας, Mira Murati.

Πηγή: edition.cnn.com