Η Apple προσπαθεί να αποδείξει στη δικαστή Lucy Koh ότι οι αποφάσεις της είναι λανθασμένες. Την 1 Μαρτίου, η Koh μείωσε το ποσό που ορίστηκε στην αρχική δικαστική απόφαση κατά της Samsung από 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε 450,5 εκατομμύρια δολάρια και ζήτησε νέα δίκη για να καθοριστεί το σωστό ποσό αποζημίωσης.

Δείτε επίσης: Η Samsung δοκιμάζει το One UI 6 που βασίζεται σε Android 14 για συσκευές Galaxy

Η Apple λέει πως η δικαστής έκανε λάθος μειώνοντας τις αποζημιώσεις που έπρεπε να πληρώσει η Samsung για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην περσινή δίκη, τουλάχιστον σε μία περίπτωση.

Η Apple διαφωνεί με την απόφαση της δικαστού και υποστηρίζει ότι τα Samsung smartphone Galaxy S II της AT&T και Infuse 4G πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια που ήταν επιτρεπτή η παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα της δικαστού Koh, λέει ο Florian Mueller του Foss Patents.

Αναφορικά με αυτό, η Apple αποφάσισε πως ο αριθμός των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στην αποζημίωση πρέπει να αυξηθεί από 14 σε 16. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση των επιβεβαιωμένων ζημιών στα 685 εκατομμύρια δολάρια από τα προηγούμενα 600 εκατομμύρια δολάρια. Οι επιβεβαιωμένες ζημίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα από το συνολικό ποσό των 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Samsung: ΟΚ από την FDA για χαρακτηριστικό του Galaxy Watch

Στη δική της κατάθεση, η Apple ζήτησε από το δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφαση της 1ης Μαρτίου για τα δύο επίμαχα προϊόντα

:

Η Apple ζητά με σεβασμό από το Δικαστήριο να επιτρέψει στην Apple να υποβάλει πρόταση επανεξέτασης και ότι θα επανεξετάσει την απόφαση της 1ης Μαρτίου ως προς αυτά τα δύο προϊόντα. Ζητά επίσης να επαναφέρει την αποζημίωση των 40.494.356 $ για το Galaxy S II AT&T και 44.792.974 $ για το Infuse 4G και τις πρόσθετες ζημιές για το Galaxy S II AT&T.

Ακόμη κι αν το δικαστήριο αποδεχτεί την αντίρρηση της Apple, θα πρέπει να συμμορφωθεί επίσης με το αίτημα της Samsung για μερική τελική απόφαση, ώστε η Apple να μπορέσει να υποβάλει την αίτησή της.

«Πιστεύω ότι η Apple θα ήθελε η δικαστής Koh να διορθώσει αυτό το σφάλμα σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε ο Mueller.

Δείτε επίσης: Samsung: Απαγορεύει τη χρήση εργαλείων δημιουργίας AI όπως το ChatGPT

Τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκε η δίκη μεταξύ Apple και Samsung για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι η Apple θα πρέπει να αποζημιώσει το ποσό των 1,05 δισ. δολαρίων.