Αν είστε συνδρομητές των Disney Plus και Hulu, θα παρατηρήσετε μια μείωση στο περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο στις δύο υπηρεσίες ροής βίντεο.

Δείτε επίσης: Disney+: Έχασε 4 εκατομμύρια συνδρομητές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, η Disney πρόκειται να αφαιρέσει πάνω από 20 τηλεοπτικές σειρές από τις υπηρεσίες streaming Hulu και Disney Plus πριν από το τέλος του Μαΐου. Η Disney θέλει να μειώσει το κόστος της υπηρεσίας ροής της και γι’ αυτό απομακρύνει ορισμένες σειρές και ταινίες από τον κατάλογό της, με μια κίνηση που μοιάζει με αυτήν της Warner Bros. Η απόφαση της Discovery (WBD) να αποσύρει αμέτρητες εκπομπές και ταινίες από τον κατάλογο του HBO Max πέρυσι, οφείλεται στην επιθυμία της Disney να μειώσει το κόστος της υπηρεσίας ροής.

Το Deadline αναφέρει ότι κάποιες αγαπημένες εκπομπές των θαυμαστών, όπως η Willow και η The World According to Jeff Goldblum, είναι πιθανόν να ακυρωθούν. Δεν αποτελεί έκπληξη ωστόσο, ότι οι σειρές και οι ταινίες από το σύμπαν της Marvel και του Star Wars είναι ασφαλείς από την περικοπή στην πλατφόρμα.

Δείτε ακόμα: Disney+ και Hulu: Έρχεται κοινή εφαρμογή με περιεχόμενο και από τις δύο υπηρεσίες

Πολλές δημοφιλείς εκπομπές, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που προβάλλονται σε ροή θα δεχθούν επιπτώσεις, όπως το Pistol Y: The Last Man

και το Better Nate Than Ever. Αναμένεται πως οι τηλεοπτικές σειρές και οι ταινίες της Disney θα διακόψουν τη διαθεσιμότητά τους στις δύο πλατφόρμες ροής πριν από την 26η Μαΐου.

Η Disney επιβεβαίωσε στο TechRadar ότι η αναφορά του άρθρου του Deadline είναι ακριβής. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω σχόλια όταν της ζητήθηκε μια δήλωση σχετικά με αυτό. Κάποιοι θα παραξενευτούν αν πραγματικά αφαιρεθούν αυτές οι σειρές, αλλά άλλοι συνδρομητές των Disney Plus και Hulu είχαν ήδη ετοιμαστεί για αυτήν την περίπτωση.

Δείτε επίσης: Disney+: Χιλιάδες χρήστες θα βρεθούν εκτός τον επόμενο μήνα

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2023 της Disney στις 10 Μαΐου, η CFO Christine McCarthy αποκάλυψε πως η Disney βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου του περιεχομένου των υπηρεσιών DTC προκειμένου να ταιριάζει με τις στρατηγικές αλλαγές στην προσέγγιση της πλατφόρμας στο περιεχόμενο. Απλά, αυτό σημαίνει ότι περιμένουν να βελτιωθούν οι βιβλιοθήκες περιεχομένου και να προχωρήσουν περαιτέρω.