Η Microsoft προσπαθεί ενεργά να προσελκύσει την κοινότητα των gamers με τη νέα δυνατότητα “Edge for Gamers“. Η λειτουργία υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και εκτός αυτών. Πρόκειται για μία διπλή προσπάθεια από την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον Microsoft Edge για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης

Η Microsoft αναφέρει ότι η λειτουργία Edge for Gamers θα φέρει πολλές βελτιώσεις, σύμφωνα με τις αρχικές περιγραφές. Υπονοείται ότι η εφαρμογή παρέχει μια αρχική σελίδα που επικεντρώνεται στα παιχνίδια και επιπλέον περιλαμβάνει καινούριες εφαρμογές στην πλευρική γραμμή, οι οποίες αντιστοιχούν στις ανάγκες των παικτών.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι μια λειτουργία αποδοτικότητας που προσαρμόζεται στα παιχνίδια υπολογιστή. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη χρήση πόρων από το πρόγραμμα περιήγησης και να βελτιώνει την απόδοση του παιχνιδιού.

Δείτε ακόμα: Οι browsers Chrome, Edge στοχεύονται σε επιθέσεις Zaraza bot malware

Στο μενού υπάρχει και η επιλογή της σκοτεινής λειτουργίας και ειδικά θέματα για παιχνίδια, που προσφέρουν προσαρμογές που ταιριάζουν με το στυλ του παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή, η έκδοση Edge for Gamers είναι στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Προς το παρόν, η ενεργοποίηση της λειτουργίας δεν αλλάζει σημαντικά την εμπειρία του προγράμματος περιήγησης. Μετά την ενεργοποίηση του, οι χρήστες αυτόματα ανακατευθύνονται στην κατηγορία των θεμάτων του Edge Add-ons Store και οι εφαρμογές για τις δημοφιλείς πλατφόρμες gaming Discord και Twitch προστίθενται στην πλαϊνή γραμμή.

Παρόλο που η Edge for Gamers δεν λειτουργεί ακόμα, η κίνηση της Microsoft δείχνει ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την προσαρμογή προϊόντων και δυνατοτήτων στην κοινότητα του gaming.

Δείτε επίσης: Ο Microsoft Edge διαθέτει μια νέα κρυφή λειτουργία Split-Screen

Ο Microsoft Edge είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε μια ασφαλή, γρήγορη και απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης. Με την ενσωμάτωσή του στα Windows 10, τον απρόσκοπτο συγχρονισμό και τη βελτιωμένη διεπαφή χρήστη, ο Microsoft Edge βρίσκεται σε καλή θέση για να σας προσφέρει μια ασυναγώνιστη εμπειρία περιήγησης. Επομένως, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο περιήγησής σας, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τον Microsoft Edge!