Η OpenAI, η μητρική εταιρεία της ChatGPT, φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με μια αναφορά από το The Information μέσω του XDA.

Η OpenAI είναι πλέον αναμφισβήτητα η πιο αμφιλεγόμενη εταιρεία στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Elon Musk και ο Sam Altman ίδρυσαν την εταιρεία το 2015 ως μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Ωστόσο, μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του ChatGPT, η Microsoft άδραξε την ευκαιρία να επενδύσει πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και να εξαγοράσει το chatbot και τον πηγαίο κώδικά του. Το Microsoft Bing επωφελείται τώρα από το ChatGPT για να αμφισβητήσει το Google Search business.

Η επιτυχία του ChatGPT ώθησε την OpenAI να λανσάρει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το τρέχον κλειστού κώδικα GPT-4, το πιο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο που έχει αναπτύξει η OpenAI. Ο χαρακτήρας ανοικτού κώδικα ανοίγει το δρόμο στους προγραμματιστές να δουν τι κρύβεται πίσω από τα παρασκήνια. Επιτρέπει επίσης περαιτέρω εξελίξεις από τρίτους.

Δείτε επίσης: OpenAI: Πρόγραμμα Bug Bounty με ανταμοιβές έως και 20.000$

Δείτε επίσης: ChatGPT OpenAI: Κυκλοφορεί δωρεάν εφαρμογή για χρήστες iOS

Ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα είναι καθ’ οδόν από την OpenAI

Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα από το OpenAI είναι απίθανο να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το σημερινό GPT-4. Η εταιρεία χρεώνει τώρα τους χρήστες με 20 δολάρια το μήνα για πρόσβαση στο ChatGPT Plus, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4. Ως εκ τούτου, ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα που προσομοιώνει την έκδοση premium θα μπορούσε να βοηθήσει στην απομάκρυνση των χρηστών από την επί πληρωμή έκδοση.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του πιο ισχυρού ανοιχτού κώδικα chatbot AI θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατρεπτικές χρήσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να αλλάξουν τους κώδικες προς το χειρότερο. Προς το παρόν, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς μοιάζει η παραλλαγή ανοιχτού κώδικα του OpenAI και πώς διαφέρει από το τρέχον GPT-4.

Η OpenAI δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δημοσιεύει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα- πριν από μερικούς μήνες, η Meta έδωσε στο κοινό το Large Language Model Meta AI (LLaMA), και το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον ανοικτό για δημόσια χρήση και βελτίωση.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα κερδίζουν δημοτικότητα, προκαλώντας την Google και την ChatGPT. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι ανοικτά σε δημιουργικούς προγραμματιστές και μπορούν μερικές φορές να ξεπεράσουν τα μοντέλα κλειστού κώδικα.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com