Τα tablet Fire της Amazon αρχικά δημιουργήθηκαν ως επεκτάσεις των έγχρωμων οθονών ανάγνωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων Kindle της εταιρείας. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικού τύπου περιεχόμενο της Amazon, όπως ροή βίντεο και μουσικής. Με την πάροδο του χρόνου, τα tablet Fire αυξήθηκαν σε μέγεθος και οι φιλοδοξίες τους έγιναν μεγαλύτερες. Το νέο Fire Max 11 από την Amazon είναι το μεγαλύτερο tablet που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό εργαλείο παραγωγικότητας, αντί για μια απλή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων.

Δείτε επίσης: Google Pixel Tablet: Η Amazon διέρρευσε προδιαγραφές και τιμή

Το 2021, το Amazon Fire HD 10 είχε μια οθόνη 1080P με λιγότερα πλαίσια και υπήρχε και η έκδοση Fire HD 10 Plus με βελτιωμένη απόδοση 4 GB RAM. Η Amazon παρουσίασε θήκες με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για τα tablet Fire HD 10. Σε συνδυασμό με τη συνδρομή στο Microsoft 365, αυτό το πακέτο βελτιώνει τη χρηστικότητα των tablet.

Η Amazon κυκλοφορεί το νέο Fire Max 11, το οποίο θα έχει μια οθόνη 11 ιντσών με ανάλυση 2.000 x 1.200 pixel. Η νέα οθόνη θα επιτρέψει περισσότερες παραγωγικές δυνατότητες και θα επωφεληθεί από τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών split-screen του Fire OS που εισήχθησαν πριν από μερικά χρόνια. Το Fire Max 11 έχει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμης RAM και 64 GB ή 128 GB εσωτερικής αποθήκευσης, που μπορεί να αυξηθεί με κάρτα microSD.

Δείτε ακόμα: Amazon: Το νέο ημισφαιρικό ηχείο Echo Pop

Παρόλο που το Fire Max 11 έχει αυξημένη απόδοση και αναβαθμισμένες λειτουργίες, όπως υποστήριξη wifi 6 και ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί λειτουργίας, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έως και 14 ώρες θα εξαρτάται από τη χρήση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με τη χρήση της συσκευής μπορεί να διαφέρει ο χρόνος λειτουργίας που προσφέρει μια φόρτιση.

Είναι αμφίβολο αν το Fire Max 11 θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα iPad της Apple. Η σειρά Fire της Amazon δεν ξεχωρίζει για την καλύτερη οθόνη ή απόδοση στην αγορά. Οι κάμερες που διαθέτει, τόσο μπροστά όσο και πίσω, είναι στα 8MP και περιορίζονται στη λήψη βίντεο στα 1080P.

Δείτε επίσης: Η Amazon θα σας προειδοποιεί για προϊόντα που επιστρέφονται συχνά

Τα tablet Fire είναι μια οικονομική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρονικά καταστήματα και πλατφόρμες ροής της Amazon. Πιθανώς, αυτό θα οδηγήσει στο να απομακρυνθούν μερικοί αγοραστές από την Apple και να επιλέξουν τα προϊόντα της Amazon. Το Fire Max 11 κοστίζει από 230 $, δηλαδή 100 $ φθηνότερο από το iPad 9ης γενιάς. Μπορείτε να το αποκτήσετε και με το πακέτο που περιλαμβάνει τη θήκη του πληκτρολογίου και μια γραφίδα, ωστόσο κοστίζει 330 $.