Η Sony ανακοίνωσε ότι η νέα φορητή συσκευή gaming της, το Project Q, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Το Project Q είναι αληθινό και έρχεται σύντομα, όπως επιβεβαίωσε η Sony κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδήλωσης PlayStation Showcase. Ο Jim Ryan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, αποκάλυψε την ύπαρξη της επερχόμενης φορητής συσκευής.

“Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα λανσάρουμε μια ειδική συσκευή που θα σας επιτρέπει να μεταδίδετε οποιοδήποτε παιχνίδι από την κονσόλα PS5 χρησιμοποιώντας απομακρυσμένη αναπαραγωγή μέσω Wi-Fi“, σημείωσε το στέλεχος κατά τη λήξη της εκδήλωσης. “Εσωτερικά γνωστή ως ‘Project Q’, διαθέτει οθόνη HD 8 ιντσών και όλα τα κουμπιά και τα χαρακτηριστικά του ασύρματου χειριστηρίου DualSense. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον”

Sony Project Q: Η νέα φορητή κονσόλα παιχνιδιού της εταιρείας!

Δείτε επίσης: Sony: Πούλησε 600.000 PlayStation VR2 (PS VR2) σε έξι εβδομάδες

Πραγματικά, η συσκευή είναι ένα controller PlayStation με μια οθόνη οκτώ ιντσών κολλημένη στη μέση. Είναι τουλάχιστον ένα διάλειμμα από τις πιο παραδοσιακές φορητές συσκευές παιχνιδιών. Στην πραγματικότητα, μοιράζεται περισσότερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με το πρόσφατα ανακοινωμένο χειριστήριο smartphone Backbone One PlayStation Edition. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε άνετα να κατατάξετε το Project Q ως αξεσουάρ/περιφερειακό του PS5.

Η συσκευή είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά συστημάτων cloud gaming, τα οποία ήταν τουλάχιστον άνισα, και αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης της Sony στο μέλλον του remote gaming.

Η οθόνη έχει ανάλυση 1080p με αναπαραγωγή 60fps, που μεταδίδεται απευθείας από το PlayStation 5 του χρήστη. Εν τω μεταξύ, το χειριστήριο διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του DualSense, συμπεριλαμβανομένης του haptic feedback και των adaptive triggers.

“Αναδεικνύει επίσης την τεράστια δημοτικότητα και ισχύ του PS5, καθώς η παγκόσμια κοινότητα των προγραμματιστών συσπειρώνεται για να φτάσει τις προηγμένες δυνατότητές του στα όριά τους”, δήλωσε ο Ryan μετά την εκδήλωση. “Επενδύουμε σημαντικά στο μέλλον με καινοτόμο best-in-class hardware, όπως το PlayStation VR2 και το Project Q, και η επέκτασή μας σε PC

, κινητά και Live Service gaming μεταμορφώνει τον τρόπο και τον τόπο απόλαυσης του περιεχομένου μας”

Με το Project Q, η Sony φαίνεται να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα των φορητών υπολογιστών με τη δική της προσφορά. Το Nintendo Switch ήταν μια απόλυτη επιτυχία- ωστόσο, με τους νεότερους συμμετέχοντες, όπως το Steam Deck της Valve και το ROG Ally της Asus, βλέπουμε πολλούς τρόπους για να παίζετε πιο σύγχρονα παιχνίδια σε νεότερο hardware από το Switch. Σε μια κλασική κίνηση της Sony, το Project Q έχει τη δική του ιδιαιτερότητα, καθώς μπορεί να κάνει streaming παιχνιδιών μόνο μέσω Wi-Fi. ωστόσο, αν ψάχνετε για έναν τρόπο που έχει φτιάξει η Sony για να παίζετε τα τελευταία παιχνίδια PlayStation σε φορητή συσκευή, ίσως να θέλετε να βάλετε κάποια χρήματα στην άκρη για το Project Q.

Sony Project Q: Η νέα φορητή κονσόλα παιχνιδιού της εταιρείας!

Δείτε επίσης: Helldivers 2: Το sequel θα κυκλοφορήσει για PC και PS5 φέτος

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Remote Play για να κάνετε streaming παιχνιδιών από το PS5 σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε τη φορητή συσκευή της Sony. Σχεδόν κάθε iPhone, τηλέφωνο Android, υπολογιστής Windows ή Mac μπορεί να το κάνει, ενώ υπάρχει ακόμη και μια εφαρμογή Linux που ονομάζεται Chiaki και μπορείτε να την φορτώσετε στο Steam Deck.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν επίσης τα πρώτα επίσημα ασύρματα ακουστικά της Sony. Υπόσχονται ήχο χωρίς απώλειες, χαμηλής καθυστέρησης, ο οποίος είναι ρυθμισμένος ειδικά για παιχνίδια. Αυτά τα τυπικά ακουστικά μπορούν επίσης να συνδεθούν σε υπολογιστή ή smartphone. Η Sony έχει καλό ιστορικό στο μέτωπο των ακουστικών, οπότε ο ήχος θα είναι αναμφίβολα σταθερός.

Πηγή: techcrunch.com