Η TikTok δοκιμάζει ένα νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία “Tako”, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία το πρωί της Πέμπτης.

Το TikTok δοκιμάζει ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Tako, το οποίο μπορεί να προτείνει βίντεο με βάση αυτά που του ζητούν οι χρήστες, σύμφωνα με στιγμιότυπα οθόνης της λειτουργίας που μοιράστηκε με το The Verge.

Εάν η TikTok καταλήξει να το κυκλοφορήσει ευρέως, το chatbot θα μπορούσε να αλλάξει “ριζικά” την αναζήτηση και την πλοήγηση στην εφαρμογή, σύμφωνα με τον Daniel Buchuk της Watchful Technologies, μιας εταιρείας που εντοπίζει τέτοιου είδους επερχόμενες αλλαγές εφαρμογών για εταιρείες του Fortune 500.

TikTok: Δοκιμάζει το AI chatbot Taco!

Δείτε επίσης: TikTok: Μήνυση στη Μοντάνα επειδή απαγόρευσε την εφαρμογή

Στα στιγμιότυπα οθόνης της δοκιμής που μοιράστηκε ο Buchuk με το The Verge, το Tako βρίσκεται πάνω από το εικονίδιο του προφίλ TikTok στα δεξιά ενός βίντεο. Πατώντας το ανοίγει μια οθόνη συνομιλίας, όπου το bot φαίνεται ικανό να απαντά σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων. Δεν είναι σαφές ποιο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί το TikTok για να τροφοδοτήσει το Tako.

Το Tako θα εμφανίζει προτεινόμενες προτροπές για να βοηθήσει τον χρήστη να ξεκινήσει μια συνομιλία με το ρομπότ. Σύμφωνα με τον Buchuk, “Αν παρακολουθώ βίντεο με φαγητό και ζητήσω μια συνταγή, θα μου εμφανιστούν σχετικά βίντεο του TikTok για τη συνταγή. Ή, αν ρωτήσω για καλές εκθέσεις τέχνης στο Παρίσι, θα εμφανίσει βίντεο μαζί με μια λίστα προτάσεων στην απάντηση”. Ένα ερώτημα που προτείνεται από το Tako σε ένα στιγμιότυπο οθόνης λέει: “Ποια είναι η σημασία της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’;”

Ένας εκπρόσωπος του TikTok, ο Zachary Kizer, χαρακτήρισε το chatbot “ένα περιορισμένο πείραμα” και δήλωσε στο The Verge ότι δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε χρήστες στη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη. Σε ένα tweet, η εταιρεία ανέφερε ότι η δοκιμή γίνεται μόνο στις Φιλιππίνες.

Δεν είναι άμεσα σαφές πώς οι χρήστες του TikTok θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία chatbot. Το TikTok είναι ουσιαστικά μια προγραμματισμένη με τεχνητή νοημοσύνη εκδοχή της τηλεόρασης, με το ένα βίντεο να κυλάει το ένα μετά το άλλο με βάση τα συμπεράσματα του TikTok σχετικά με το τι θέλει να δει το κάθε άτομο.

TikTok: Δοκιμάζει το AI chatbot Taco!

“Εξερευνούμε πάντα νέες τεχνολογίες που προσθέτουν αξία στην κοινότητά μας”, ανέφερε σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. “Σε επιλεγμένες αγορές, δοκιμάζουμε νέους τρόπους για να ενισχύσουμε την αναζήτηση και την ανακάλυψη στο TikTok και ανυπομονούμε να μάθουμε από την κοινότητά μας, καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές μέρος που διασκεδάζει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και προάγει τον πολιτισμό”

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk απέλυσε την Esther Crawford και άλλους υπαλλήλους

Εντοπίζοντας από τον δικηγόρο Josh Gerben, η TikTok κατέθεσε πρόσφατα αίτηση εμπορικού σήματος για “λογισμικό chatbot” που ονομάζεται Tako, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για μια ευρύτερη κυκλοφορία. Δεν θα ήταν η πρώτη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα εντασσόταν στην τάση των chatbot τους τελευταίους μήνες. Τον Απρίλιο, το Snapchat διέθεσε δωρεάν σε όλους το My AI bot του και ο Mark Zuckerberg δήλωσε πρόσφατα στους επενδυτές της Meta ότι θέλει να “παρουσιάσει τους πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης σε δισεκατομμύρια ανθρώπους”

Πρόσφατα, ορισμένοι χρήστες του Snapchat διαμαρτυρήθηκαν όταν η εφαρμογή τοποθέτησε το AI chatbot σε περίοπτη θέση στην εφαρμογή. Επιπλέον, ακόμη και εστιατόρια fast-food, όπως τα White Castle και Wendy’s, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν AI chatbots για παραγγελίες στα παράθυρα drive-through.

Πηγή: theverge.com