Το VR headset Quest 3 της Meta θα παρουσιαστεί επισήμως αργότερα μέσα στο έτος. Ωστόσο, ο Mark Gurman του Bloomberg έδωσε τώρα περισσότερες λεπτομέρειες για τη συσκευή, καθώς εξακολουθεί να δοκιμάζει ένα πρωτότυπο, για να κατανοήσει πώς λειτουργεί το Quest 3 και αν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το AI headset της Apple, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Gurman, το πρωτότυπο με κωδική ονομασία Eureka είναι πολύ πιο ελαφρύ και λεπτό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Επιπλέον, το λουρί κεφαλής φαίνεται πιο ανθεκτικό και χρησιμοποιείται ύφασμα αντί για πλαστικό στα πλαϊνά, σε αντίθεση με το Quest 2.

Meta Quest 3: Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το VR headset!

Ουσιαστικά, το μπροστινό μέρος της συσκευής έχει αλλάξει σχεδιασμό και τώρα έχει τρεις περιοχές αισθητήρων. Σε αυτές τις περιοχές βρίσκονται δύο color video pass-through κάμερες, δύο κανονικές κάμερες και ένας αισθητήρας βάθους. Όπως δήλωσε ο Gurman, αυτά τα στοιχεία αποτελούν σημαντική βελτίωση σε σχέση με το Quest 2 που δεν είχε color pass-through ούτε αισθητήρα βάθους.

Δείτε επίσης: Sony: Πούλησε 600.000 PlayStation VR2 (PS VR2) σε έξι εβδομάδες

Το VR headset της Meta έχει κάμερες παρακολούθησης στις μπροστινές κάτω πλευρές και διακόπτη έντασης ήχου και τροχό για τη ρύθμιση της απόστασης μεταξύ των ματιών στο κάτω μέρος. Αυτό επιτρέπει την αλλαγή του IPD του Meta Quest 3 χωρίς να αφαιρεθεί το headset, κάτι που δεν είναι δυνατό με το Quest 2.

Ο Gurman αναφέρει ότι η ευκρίνεια και οι οθόνες εικονικής πραγματικότητας στο Quest 3 είναι παρόμοιες με εκείνες του Quest 2, παρά την ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση του Quest 3. Επιπλέον, το pass-through για εφαρμογές μικτής πραγματικότητας και η συνολική απόδοση έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το Quest 2.

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει βελτιωμένες εκδόσεις των apps της για το headset AR/VR

Μπορούσα ακόμη και να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου ενώ φορούσα το headset, κάτι που συχνά φαίνεται αδύνατο σε ένα Quest 2“, προσθέτει. Όσον αφορά την απόδοση, το Meta Quest 3 φέρεται να διαθέτει το chipset Snapdragon XR2 επόμενης γενιάς της Qualcomm, που οδηγεί σε μικρότερους χρόνους εκκίνησης εφαρμογών και πιο σταθερά frame rates στα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο Gurman αναφέρει ότι το Quest 3 δεν περιλαμβάνει face και eye tracking, πράγμα που σημαίνει ότι το Meta Quest 3 δεν θα υποστηρίζει foveated rendering. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορείτε να βρείτε στο Quest Pro και στο PSVR 2 της Sony και προσαρμόζεται ανάλογα με το πού κοιτάζει ο παίκτης, επιτρέποντας στο σύστημα να συγκεντρώνει την επεξεργαστική ισχύ στα γραφικά σε αυτά τα μέρη και να αποσύρεται από αλλού.

Δείτε επίσης: Meta: Το 10% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων μας κινδυνεύει από μια νέα διάταξη της ΕΕ

Η Meta δεν έχει ακόμη αποφασίσει πόσο θα κοστίζει η συσκευή της, αλλά οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ανάπτυξή της πιστεύουν ότι η τιμή θα είναι σημαντικά υψηλότερη από τα 400 δολάρια του Quest 2. Ο Gurman αναφέρει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει το Quest 2 σε χαμηλότερη τιμή. Προσθέτει ακόμα ότι η Meta δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο Quest Pro σύντομα. Η εταιρεία φέρεται να σχεδιάζει να ανακοινώσει το Meta Quest 3 κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Πηγή: www.engadget.com