Σύμφωνα με νέα έρευνα από την εταιρεία GoDaddy, περισσότερες από τις μισές (57%) μικρές επιχειρήσεις θέλουν πολύ να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει την επιχείρησή τους.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Το 38% των συμμετεχόντων χρησιμοποιεί ήδη ή έχει δοκιμάσει εργαλεία generative AI και AI writers όπως το ChatGPT και το Bard.

Δείτε επίσης: Θα είναι ο Windows AI Copilot το απόλυτο εργαλείο προσβασιμότητας PC;

Τα τρία τέταρτα (75%) όσων έχουν δοκιμάσει τέτοια εργαλεία αναφέρουν “πολύ καλές” ή “εξαιρετικές” επιδόσεις. Μόνο το 4% δήλωσε δυσαρεστημένο με τα αποτελέσματα.

Δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ενώ οι μεγάλες εταιρείες έχουν συνήθως περισσότερους πόρους στη διάθεσή τους και μπορούν να έχουν πιο εύκολα πρόσβαση σε τέτοιες τεχνολογίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ οι startups μπορεί να βρίσκονται υπό ακόμα μεγαλύτερη πίεση.

Ωστόσο, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν αποδειχθεί πολύτιμα στην αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και στη διεκπεραίωση άλλων απλών tasks, επιτρέποντας στα στελέχη επιχειρήσεων και τους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικές εργασίες και να καθοδηγήσουν καλύτερα την επιχείρηση.

Δείτε επίσης: NVIDIA: Ο επόμενος DGX θα αφορά την generative AI

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσελκύσουν νέους πελάτες, να αυξήσουν τα έσοδά τους, να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, να κάνουν αποτελεσματικό μάρκετινγκ και να δημιουργήσουν περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο.

Η διαθεσιμότητα τόσων πολλών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης έχει καταστήσει δυνατό να δημιουργείται περιεχόμενο σε λιγότερο χρόνο και με περισσότερη ποικιλία, δίνοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις νέες δυνατότητες για ξεχωριστή παρουσία. Στην πραγματικότητα, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα χρησιμοποιούν ήδη την AI για την παραγωγή περιεχομένου.

Δείτε επίσης: Geoffrey Hinton: Ο “godfather of AI” προειδοποιεί για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με το Small Business Assosication, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 99% όλων των επιχειρήσεων στην Αμερική. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν μια τεράστια αγορά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI μπορεί να παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που κάποτε ήταν διαθέσιμα μόνο σε μεγαλύτερες εταιρείες. Με την παροχή εξατομικευμένου μάρκετινγκ, τη βελτιστοποίηση του προσωπικού, τον εξορθολογισμό των λειτουργιών, τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την παροχή καλύτερων πληροφοριών για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων.

Πηγή: www.techradar.com