Μια γυναίκα που οδηγούσε ένα Tesla στο Μίσιγκαν, ισχυρίστηκε ότι το αυτοκίνητό της έπεσε σε ένα δέντρο ενώ βρισκόταν σε “self-driving mode“.

Παρόλο που έχουν γίνει πολλές αντίστοιχες αναφορές για ατυχήματα που έγιναν κατά τη λειτουργία του Autopilot της Tesla, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί της γυναίκας ήταν αληθείς.

Το ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής κοντά στο Big Rapids.

Δείτε επίσης: Tesla: Χιλιάδες παράπονα σχετικά με τη λειτουργία Autopilot

Η 41χρονη οδηγός από το Hudsonville οδηγούσε το Tesla με κατεύθυνση δυτικά, όταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της στην αστυνομία, έβαλε το αυτοκίνητό της σε “self-driving mode”.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η γυναίκα είπε στις αρχές ότι το αυτοκίνητο πήγε προς τα δεξιά, βγήκε από το δρόμο και χτύπησε σε ένα δέντρο.

Η γυναίκα ήταν μόνη της μέσα στο αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε ότι ενώ η Tesla πουλά ένα πακέτο που ονομάζεται “Full Self-Driving” στα οχήματά της, δεν υπάρχει επί του παρόντος “self-driving mode”.

Δείτε επίσης: Οδηγοί Ford EV θα έχουν σύντομα πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla

Το πιο κοντινό σε self-driving είναι το Tesla Full Self-Driving (FSD) Beta

, το οποίο εκτελεί αυτόματα κάποια tasks που σχετίζονται με την οδήγηση, αλλά απαιτείται συνεχής παρακολούθηση εκ μέρους του οδηγού. Ο οδηγός πρέπει να έχει συνέχεια το νου του στο δρόμο. Η ευθύνη πέφτει στον οδηγό για οποιοδήποτε ατύχημα. Η ίδια η Tesla φροντίζει να αναφέρει ότι παρόλο που γίνονται αυτόματα κάποια πράγματα, οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Κυκλοφόρησε το τελευταίο πρωτότυπο της εταιρείας

Δεδομένου ότι απαιτείται η προσοχή του οδηγού ανά πάσα στιγμή, η τεχνολογία της Tesla θεωρείται σύστημα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου 2.

Τα αυτόνομα οχήματα αποτελούν μία από τις πιο αναπτυσσόμενες τεχνολογίες του μέλλοντος. Μία από τις βασικές προκλήσεις αυτών των οχημάτων, όμως, είναι η ασφάλεια των επιβατών. Παρόλο που η τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, τα σοβαρά ατυχήματα που έχουν αναφερθεί, έχουν προκαλέσει ανησυχίες. Από τότε που η Tesla κυκλοφόρησε το Autopilot, πολλοί οδηγοί έχουν κατηγορήσει την τεχνολογία για τα ατυχήματα.

Πηγή: electrek.co