Σε μια επίσημη ανάρτηση, η Samsung Κορέας ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές μπορούν να επιδιορθώσουν μόνοι τους τα προϊόντα Galaxy από σήμερα. Η Samsung εισάγει ένα πρόγραμμα self-repair στη Νότια Κορέα, το οποίο θα καθοδηγεί τους κατόχους προϊόντων Galaxy σχετικά με τον τρόπο επισκευής των προϊόντων τους.

Δείτε επίσης: Μυστηριώδες τσιπ Samsung Exynos με εννέα πυρήνες CPU

Με το πρόγραμμα self-repair στην Κορέα, οι κάτοχοι Samsung Galaxy θα μπορούν όχι μόνο να επισκεφθούν το κέντρο σέρβις της Samsung Electronics και να επισκευάσουν το προϊόν και να αγοράσουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τα Galaxy προϊόντα τους, αλλά και να επισκευάσουν τη συσκευή τους μόνοι τους. Να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατό να επισκευαστούν όλες οι συσκευές μέσω self-repair, τουλάχιστον προς το παρόν. Το self-repair θα ξεκινήσει με περιορισμένες συσκευές και ανταλλακτικά και θα επεκταθεί σταδιακά στο μέλλον.

Τα ανακυκλωμένα εξαρτήματα μπορούν να επιστραφούν στη Samsung μέσω κούριερ για τη διάθεσή τους.

Ο κατάλογος των κατάλληλων συσκευών και των εξαρτημάτων που μπορούν να υποστούν self-repair μπορεί να βρεθεί στο επίσημο site της Samsung. Κατ’ αρχάς, η εταιρία προσφέρει self-repair για smartphones Galaxy και ορισμένα μοντέλα τηλεοράσεων. Μιλώντας για τα Galaxy smartphones, το πρόγραμμα self-repair στην Κορέα ισχύει για τις σειρές Galaxy S20, Galaxy S21 και Galaxy S22, μαζί με το φορητό υπολογιστή της σειράς Galaxy Book Pro 15,6 ιντσών. Στα μοντέλα τηλεοράσεων περιλαμβάνεται η τηλεόραση Samsung 32 ιντσών (αριθμοί μοντέλων: UN32N4000AFXKR, UN32N4010AFXKR και UN32N4020AFXKR).

Πρόταση: Samsung Galaxy Tab S8: Ενημέρωση ασφαλείας Μαΐου 2023

Οι κάτοχοι αυτών των Galaxy smartphones και τηλεοράσεων μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά και εργαλεία επισκευής από την επίσημη ιστοσελίδα της Samsung Korea. Μπορούν να επισκευάσουν την οθόνη, το πίσω κάλυμμα και τη θύρα φόρτισης των Galaxy smartphones τους. Το touchpad και το ενσωματωμένο στο δακτυλικό αποτύπωμα κουμπί λειτουργίας περιλαμβάνονται επίσης στα πλαίσια του θέματος του self-repair.

Για τους φορητούς υπολογιστές, οι χρήστες μπορούν να επισκευάσουν μόνοι τους την οθόνη, την μπαταρία, το touchpad, το κουμπί λειτουργίας με δακτυλικό αποτύπωμα, την μπροστινή θήκη, την πίσω θήκη και το καουτσούκ. Μπορείτε να βρείτε τα εγχειρίδια επισκευής και τα βίντεο για κάθε συσκευή στον ιστότοπο της Samsung Electronics. Αφού ολοκληρωθεί η επισκευή, οι χρήστες μπορούν να κάνουν αυτοδιάγνωση της επισκευής τους μέσω της εφαρμογής Samsung Members και να ελέγξουν αν η επισκευή ήταν επιτυχής ή όχι. Τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν μπορούν να επιστραφούν στη Samsung Electronics, μετά την οποία οι χρήστες θα λάβουν επιστροφή χρημάτων και τα ανταλλακτικά θα διατεθούν με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Samsung και iFixit ετοιμάζουν self-repair πρόγραμμα για Galaxy συσκευές

πηγή πληροφοριών: sammobile.com