Το Diablo IV κυκλοφόρησε, τουλάχιστον σε Early Access και ενώ τα πράγματα φαίνονται να κυλούν ομαλά μέχρι στιγμής στον υπολογιστή – το ελπίζουμε – πολλοί παίκτες του PS5 έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Blizzard: Δημιούργησε ψεύτικα προφίλ για το Q&A του Diablo 4

Δεν πρόκειται ούτε για ένα παραδοσιακό πρόβλημα τύπου “οι servers δεν λειτουργούν” ή “η ουρά είναι γεμάτη”: αντίθετα, το πρόβλημα που τους εμποδίζει να συνδεθούν είναι ένα θέμα αδειοδότησης, με τους παίκτες να βλέπουν τις οθόνες “Unable to find a valid license for Diablo IV”, ένα σφάλμα που θα έπρεπε να εμφανίζεται μόνο αν η Blizzard δεν μπορούσε να επαληθεύσει την άδεια αγοράς τους, αλλά το οποίο επηρεάζει προς το παρόν άτομα που έχουν σαφώς πληρώσει για το παιχνίδι. Και όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και τις πιο ακριβές εκδόσεις του παιχνιδιού!

Το πρόβλημα είναι τόσο διαδεδομένο που μόλις μία ώρα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού η Blizzard το είχε ήδη επισημάνει τόσο στο Twitter όσο και στα φόρουμ του παιχνιδιού, υποσχόμενη ότι “το εξετάζει αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσει μόλις έχει περισσότερες πληροφορίες”. Το πρόβλημα επηρεάζει κυρίως τους παίκτες του PS5, αλλά υπάρχουν επίσης μεμονωμένες αναφορές για χρήστες του Xbox που λαμβάνουν το ίδιο μήνυμα.

Πρόταση: Diablo IV: Η Blizzard είναι σίγουρη για τη μέρα κυκλοφορίας του

Ωστόσο, ενώ οι χρήστες περίμεναν και ξαναδοκίμαζαν ατελείωτα τις συνδέσεις τους, κάποιοι βρήκαν μια προσωρινή λύση. Φαίνεται ότι η αγορά ενός νομίσματος αξίας 1,99 δολαρίων -δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο παιχνίδι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημά του- ενεργοποιεί κάτι στο backend και αφήνει κάποιους παίκτες να μπουν.

Δεν σας συνιστούμε να το κάνετε αυτό – δεν είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργήσει και έχετε ήδη πληρώσει για το παιχνίδι, μην πληρώσετε κι άλλο!- απλώς επισημαίνουμε ότι είναι πολύ αστείο το γεγονός ότι ένα παιχνίδι σε πλήρη τιμή θα προσπαθήσει ήδη να σας ξεγελάσει με μικροσυναλλαγές, προσφέροντας ακούσια άλλη μια για να παρακάμψει μια δύσκολη κυκλοφορία.

Βασικά, κυκλοφορία Early Access. Ποιος ξέρει αν αυτό θα ξανασυμβεί (ή αν θα συνεχίσει να συμβαίνει) για την πραγματική κυκλοφορία του παιχνιδιού την επόμενη εβδομάδα, αλλά αν θα υπήρχε ποτέ μια κατάλληλη στιγμή για μια τελευταία αλλαγή στα παρασκήνια, υποθέτω ότι αυτή είναι η στιγμή!

Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι η λήψη ενός δωρεάν αντικειμένου/προγράμματος από το PlayStation Store λειτουργεί επίσης, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε αν έχετε PS5.

Διαβάστε επίσης: Diablo 4: Οι προγραμματιστές λένε οι Druid είναι η πιο ισχυρή class

πηγή πληροφοριών:kotaku.com