Οι υπάλληλοι της Meta καλούνται να γυρίσουν στο γραφείο και να εργάζονται εκεί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτή η πολιτική εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία φέρεται να έχει αρχίσει να ειδοποιεί τους υπαλλήλους για τις αλλαγές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως εκείνους τους εργαζόμενους που ήδη περνούν μέρος του χρόνου τους στο γραφείο. Όσοι έχουν σύμβαση για εργασία εξ αποστάσεως δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Δείτε επίσης: Facebook/Instagram: Καναδοί χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ειδήσεων

Είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο από το γραφείο όσο και από το σπίτι“, δήλωσε εκπρόσωπος της Meta. “Είμαστε επίσης δεσμευμένοι να βελτιώνουμε συνεχώς το μοντέλο μας για να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία, τις σχέσεις και την κουλτούρα που είναι απαραίτητα για τους εργαζόμενους ώστε να κάνουν το καλύτερο δυνατό“.

Η Meta είχε αλλάξει για πρώτη φορά την πολιτική της για την απομακρυσμένη εργασία τον Ιούνιο του 2021. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, είχε πει ότι η εταιρεία έμαθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid ότι η καλή δουλειά μπορεί να ολοκληρωθεί από οπουδήποτε. “… Είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος ότι η απομακρυσμένη εργασία σε κλίμακα είναι δυνατή, ιδιαίτερα καθώς η παρουσία μέσω βίντεο και η εικονική πραγματικότητα συνεχίζουν να βελτιώνονται“, είχε δηλώσει τότε ο Zuckerberg.

Δείτε επίσης: Meta: Το 10% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων μας κινδυνεύει από μια νέα διάταξη της ΕΕ

Meta: Εργασία από το γραφείο τρεις φορές την εβδομάδα (από Σεπτέμβριο)

Ωστόσο, ήδη από πέρυσι πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Amazon

και η μητρική της Google, Alphabet, έχουν αλλάξει τα σχέδια για την εξ αποστάσεως εργασίας και έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα φυσικά γραφεία τουλάχιστον για τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Τον Μάρτιο, ο Zuckerberg άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο να ενημερώσει την πολιτική της Meta όταν είπε ότι η εταιρεία διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στην εταιρεία μαζί με συναδέλφους τους “κάνουν περισσότερα. Ουσιαστικά, η Meta εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται στην εταιρεία.

Και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν κάνει επίσης τις δικές τους έρευνες για να δικαιολογήσουν τις εντολές για επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία. Η δυνατότητα για συνεργασία είναι το βασικό επιχείρημα. Πράγματι, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της επιστροφής στο γραφείο είναι η ευκαιρία για αυξημένη συνεργασία με συναδέλφους. Η εργασία στο γραφείο επιτρέπει την ευκολότερη επικοινωνία και τον καταιγισμό ιδεών. Για πολλούς, είναι πιο εύκολο να τραβήξουν την προσοχή ενός συναδέλφου όταν βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο αντί να στείλουν ένα email ή ένα άμεσο μήνυμα.

Δείτε επίσης: Facebook: Τεράστιο πρόστιμο λόγω κακού χειρισμού δεδομένων χρηστών

Πέρα από τις αλλαγές στην πολιτική εργασίας, η Meta έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές απολύσεις από πέρυσι, με τον τελευταίο γύρο απολύσεων να λαμβάνει χώρα τον περασμένο μήνα.

Πηγή: www.cnbc.com