Το Instagram μπορεί να εργάζεται πάνω σε ένα AI chatbot, σύμφωνα με εικόνες που διέρρευσαν από τον ερευνητή της εφαρμογής Alessandro Paluzzi.

Δείτε επίσης: Το Instagram αρχίζει να υποστηρίζει GIF σε σχόλια

Σύμφωνα με τις διαρροές, οι οποίες αντικατοπτρίζουν εξελίξεις εφαρμογών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτοί οι πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης (AI agents) του Instagram μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις ή να δίνουν συμβουλές. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τριάντα διαφορετικές προσωπικότητες AI, οι οποίες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους χρήστες να γράψουν μηνύματα.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνατότητες επεξεργασίας Reels του Instagram

Άλλες κοινωνικές πλατφόρμες έχουν λανσάρει AI chatbots με ανάμεικτα αποτελέσματα. Όταν το Snapchat λάνσαρε για πρώτη φορά το My AI chatbot, το οποίο υποστηρίζεται από την τεχνολογία GPT της OpenAI, το προϊόν δεν διέθετε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ηλικιακής διαβάθμισης. Έτσι, κατέληξε να λέει σε έναν δημοσιογράφο, ο οποίος χρησιμοποιούσε έναν λογαριασμό που ήταν καταχωρημένος ως λογαριασμός ενός εφήβου, πώς να καλύψει τη μυρωδιά του αλκοόλ και του χόρτου. Το Snapchat κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα τη συνδρομητική λειτουργία My AI Snaps, η οποία επιτρέπει στην τεχνητή νοημοσύνη να σας στέλνει generated AI εικόνες. Κατά το λανσάρισμα, το προϊόν δεν λειτούργησε πολύ καλά.

Δεν είναι σαφές ποια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμοποιήσει το Instagram για να τροφοδοτήσει τα chatbots του- ωστόσο, καθώς η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ανθεί, η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram, χρησιμοποιεί αυτά τα εργαλεία σε πολλές καθιερωμένες πτυχές της επιχείρησής της, όπως οι πωλήσεις διαφημίσεων. Τον Μάιο, η Meta ανακοίνωσε το AI Sandbox, το οποίο βοηθά τους διαφημιζόμενους να δημιουργήσουν εναλλακτικές εκδόσεις διαφημίσεων, background images και περικοπές εικόνων. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε το δικό της εργαλείο κωδικοποίησης AI που ονομάζεται CodeCompose- ωστόσο, δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Καθώς το Instagram ταξιδεύει με το τρένο της τεχνητής νοημοσύνης, φημολογείται επίσης ότι εργάζεται πάνω σε έναν ανταγωνιστή του Twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά, η εφαρμογή με κωδική ονομασία Barcelona θα είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που θα ενσωματώνεται στο Instagram. Αν αυτές οι φήμες είναι αληθινές, τότε θα πρέπει να περιμένουμε τον κλώνο του Twitter του Instagram να φτάσει αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com