Στο iOS 17, το Apple Maps έχει βελτιωθεί και επιτρέπει στους χρήστες iPhone να κατεβάζουν χάρτες για να τους χρησιμοποιούν εκτός σύνδεσης, πράγμα που φέρνει την εφαρμογή πιο κοντά στο Google Maps. Το iOS 17 θα είναι διαθέσιμο για το κοινό αργότερα φέτος, αλλά προς το παρόν είναι σε έκδοση beta για προγραμματιστές. Θα υποστηρίζει μονάχα τα μοντέλα του iPhone XS και νεότερα.

Δείτε επίσης: Apple Music και Apple Maps αποκτούν νέες δυνατότητες συναυλιών σήμερα

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ένα συγκεκριμένο τμήμα του Apple Maps στο iPhone τους και να το χρησιμοποιήσουν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορούν να δουν οδηγίες στροφής-προς-στροφή για οδήγηση, περπάτημα, ποδηλασία και δημόσια συγκοινωνία. Ακόμα και όταν είναι αποσυνδεδεμένοι, οι χρήστες μπορούν να δουν την προβλεπόμενη ώρα άφιξής τους, να ελέγξουν πληροφορίες όπως ώρες και βαθμολογίες και άλλα σχετικά στοιχεία.

Δείτε ακόμα: Apple Maps: Νέες λειτουργίες δοκιμάζονται σε Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Σλοβακία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Maps στο Apple Watch όταν ένα iPhone είναι συνδεδεμένο και βρίσκεται κοντά στο Apple Watch.

Η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες της Apple χωρίς σύνδεση στο κινητό ή στο Wi-Fi

είναι μια σημαντική βελτίωση στην εφαρμογή. Στο iOS 17, οι χρήστες του Apple Maps μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο τη διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μια νέα και χρήσιμη λειτουργία.

Δείτε επίσης: Το νέο Apple Maps app κυκλοφορεί σε Αυστρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβενία

Οι Χάρτες της Apple έχουν διανύσει πολύ δρόμο από την κυκλοφορία τους το 2012. Με την ενημέρωση του iOS 15, έγινε σαφές ότι η Apple θέλει να προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία πλοήγησης. Η εστίασή της στο απόρρητο, οι βελτιωμένες λειτουργίες και η απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλες εφαρμογές της Apple το καθιστούν μια συναρπαστική εναλλακτική λύση για τους Χάρτες Google. Καθώς η Apple συνεχίζει να επεκτείνει τη γεωγραφική της κάλυψη και να βελτιώνει την ακρίβεια της εφαρμογής, αναμφίβολα θα συνεχίσει να αλλάζει τον τρόπο πλοήγησης.