Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού αυτή τη στιγμή, και η Google δεν εξαιρείται από το φαινόμενο. Η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνολογία στο Search στο πλαίσιο του Search Labs, με το SGE (Search Generative Experience) να μπαίνει πρόσφατα σε δημόσια προεπισκόπηση. Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή Google για Android έχει πρόσφατα πάρει ένα ειδικό widget οικονομικών που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των μετοχών, τους δείκτες και άλλα σχετικά δεδομένα. Η εταιρεία πειραματίζεται τώρα με μια νέα εμπειρία αναζήτησης drag-and-drop μέσα στην εφαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να σύρουν ένα αποτέλεσμα αναζήτησης (σύνδεσμο, κείμενο ή εικόνες) στην κορυφή της οθόνης.

Δείτε επίσης: Η Google διορθώνει νέα zero-day ευπάθεια στον Chrome browser

Η Google πειραματίζεται με drag-and-drop για τα αποτελέσματα του Search σας

Αυτό το νέο οπτικό στοιχείο φαίνεται να βρίσκεται υπό ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, δεν είναι ορατό σε όλους. Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης του Telegram @theoj22 στην ανεπίσημη ομάδα Google News, το χαρακτηριστικό εντοπίστηκε στην εφαρμογή Google, αν και δεν αναφέρθηκε ο αριθμός έκδοσης.

Δείτε επίσης: Google Recorder web app: Τώρα μπορείτε να επεξεργάζεστε ηχογραφήσεις

Φαίνεται ότι το πλαίσιο “Drop here to start search” εμφανίζεται μόλις πατήσετε παρατεταμένα έναν σύνδεσμο, ένα κομμάτι κειμένου ή μια εικόνα, προτρέποντας τους χρήστες να αφήσουν το αποτέλεσμα στην περιοχή. Δεν είμαστε πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του για URL, αλλά θα πρέπει να είναι χρήσιμο για εικόνες ή κείμενα στα οποία κάποιος πρέπει να εμβαθύνει, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την ισχυρή ενσωμάτωση με το Google Lens.

Η λειτουργία δεν φαίνεται να είναι ακόμη πλήρως λειτουργική. Σύμφωνα με τον ειδικό του Android, Mishaal Rahman, ενώ οι εικόνες μπορούν να τοποθετηθούν στο πλαίσιο αναζήτησης, επιχειρεί να ανοίξει το Google Lens, αλλά η διαδικασία δεν προχωρά περαιτέρω. Επίσης, δεν είναι σαφές αν αυτή η λειτουργία θα φτάσει σύντομα σε όλους τους χρήστες ή όχι.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com