Από την ενημέρωση του Android 13, η Google πρόσθεσε έναν νέο σαρωτή QR code για τα τηλέφωνα Pixel. Αυτή η προσθήκη είναι πολύ χρήσιμη για όσους θέλουν να σαρώσουν γρήγορα ένα μενού εστιατορίου ή να ελέγξουν τη θρεπτική αξία ενός είδους από ένα παντοπωλείο. Πρόσφατα, μετά την ενημέρωση του Μαΐου του 2023, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προεγκατεστημένο σαρωτή.

Δείτε επίσης: Το Pixel 8 Pro της Google θα μπορούσε να έχει ενσωματωμένο θερμόμετρο

Το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά όταν πολλοί χρήστες άρχισαν να διαμαρτύρονται στα φόρουμ υποστήριξης της Google και στο Reddit. Αυτοί οι χρήστες αναφέρουν πως όταν πατούν στο εικονίδιο, ο σαρωτής ανοίγει, ωστόσο η κάμερα δεν ξεκινά και η οθόνη παραμένει κενή. Παρόλα αυτά, να αναφέρουμε ότι η κάμερα λειτουργεί κανονικά σε άλλες εφαρμογές. Αυτό υποδηλώνει ότι το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά τον σαρωτή. Προς το παρόν, φαίνεται ότι το πρόβλημα εμφανίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε χρήστες των συσκευών Pixel 5, Pixel 4a και Pixel 4a 5G.

Δείτε ακόμα: Το Pixel Watch 2 της Google φέρεται να έχει σημαντικά βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Επιπλέον, το γεγονός ότι το πρόβλημα διαρκεί αρκετές εβδομάδες και δεν επιλύεται με βήματα όπως επανεκκίνηση του τηλεφώνου και προσαρμογή των ρυθμίσεων, το καθιστά ακόμη πιο απογοητευτικό.

Είναι ευχάριστο ότι η Google αναγνώρισε το πρόβλημα και ανακοίνωσε ότι εργάζεται σκληρά για να το διορθώσει. Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, μπορείτε να βοηθήσετε στη διαδικασία επίλυσής του αναφέροντας το στους προγραμματιστές

. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας, μεταβείτε στην ενότητα Σχετικά με το τηλέφωνο, βρείτε την επιλογή με την ένδειξη “Αποστολή σχολίων για αυτήν τη συσκευή” και αναφέρετε το πρόβλημα.
Δείτε επίσης: Bellroy: Θα κυκλοφορήσει δερμάτινη θήκη για το Google Pixel Fold

Μέχρι η Google να δώσει λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές εναλλακτικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε το σφάλμα. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του Google Lens για τη σάρωση των κωδικών QR και τη διαγραφή των δεδομένων των υπηρεσιών Google Play. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο Pixel, μεταβείτε στην ενότητα Εφαρμογές και κάντε κλικ στην επιλογή “Εμφάνιση όλων των εφαρμογών“. Στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, επιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση συστήματος” και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε τις Υπηρεσίες Google Play. Πηγαίνετε στην επιλογή “Αποθήκευση” και στη συνέχεια επιλέξτε “Εκκαθάριση δεδομένων“.