Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έχει ταχθεί από καιρό κατά της Microsoft όσον αφορά στην εξαγορά της gaming εταιρείας Activision Blizzard. Η αρχή είχε ήδη καταθέσει μήνυση από το Δεκέμβριο για να αποτρέψει την εξαγορά. Τώρα, πριν από την προθεσμία της 18ης Ιουλίου για τη συγχώνευση, λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την αναστολή της συγχώνευσης μέσω της υποβολής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Ουσιαστικά, η FTC ζητά από τα αμερικανικά δικαστήρια να σταματήσουν τη Microsoft από την εξαγορά της Activision Blizzard. Αρχικά, η FTC είχε καταθέσει μια νομική προσφυγή τον Δεκέμβριο, για να αντισταθεί στην εξαγορά. Τώρα, ζητά προσωρινή διαταγή περιορισμού και ασφαλιστικά μέτρα από ένα ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Microsoft Flight Simulator 2024: Νέα αεροσκάφη και πολλά ακόμα

Ο Πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, φέρεται να δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι αυτή η απόφαση της FTC μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει, αφού η διαδικασία θα μπορούσε τελικά να “επιταχύνει τη νομική διαδικασία” και να βοηθήσει τη συγχώνευση να προχωρήσει πιο γρήγορα. Σε προηγούμενες δηλώσεις της, προσπαθώντας να υποβαθμίσει τη σημασία αυτής της εξαγοράς για τον ανταγωνισμό, η Microsoft είχε πει ότι η Activision Blizzard δεν έχει καν τα “must have” παιχνίδια, ενώ αντίθετα η Sony προσφέρει αποκλειστικά παιχνίδια υψηλότερης ποιότητας. Ωστόσο, η FTC επισημαίνει ότι η Activision είναι ένας από τους μεγάλους εκδότες παιχνιδιών που κυκλοφορούν σημαντικούς τίτλους σε όλες τις πλατφόρμες.

Η νέα αγωγή θα υποβληθεί ενώπιον του δικαστή διοικητικού δικαίου της FTC τον Αύγουστο. Ο αξιωματούχος θα λάβει μια απόφαση που μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή για ψηφοφορία. Εάν η αρχή καταψηφίσει τη συγχώνευση, η Microsoft μπορεί να προσφύγει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Paint λαμβάνει υποστήριξη Dark Mode για Windows 11

Η διαταγή αυτή έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα απορρίψει την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ανησυχία της ρυθμιστικής αρχής είναι ότι η Microsoft θα αποκτήσει τον έλεγχο της αναπτυσσόμενης αγοράς cloud gaming και ότι θα γίνει ουσιαστικά μονοπώλιο, αφού η εταιρεία θα μπορούσε να φτάσει μερίδιο έως και 70%. Η Microsoft προσπάθησε να κατευνάσει αυτούς τους φόβους συνάπτοντας συμφωνίες με streaming παρόχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν διάφορους τίτλους στις υπηρεσίες τους. Η εταιρεία προσπάθησε, επίσης, να αντιμετωπίσει τους φόβους ενός αποκλειστικού Call of Duty Xbox, υποσχόμενη εκδόσεις για διάφορες πλατφόρμες, για μια δεκαετία.

Δείτε επίσης: Microsoft: Φέρνει το Copilot στα Windows 11!

Αν και η Η Microsoft αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις FTC και CMA, είχε μια επιτυχία με την προτεινόμενη συγχώνευση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Microsoft και Activision Blizzard. Η εταιρεία χρειάζεται σαφώς την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για να προχωρήσει, αλλά μάλλον είναι δύσκολο να κάνει παραχωρήσεις που θα ικανοποιήσουν τις ρυθμιστικές αρχές (όπως φαίνεται μέχρι τώρα).

Αν τελικά ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, θα μιλάμε για μια τεράστια εξέλιξη στον κόσμο του gaming. Από τις οικονομικές αξιολογήσεις έως τις δημιουργικές δυνατότητες και όλα τα ενδιάμεσα, αυτή η συνεργασία θα φέρει σίγουρα μεγάλες αλλαγές στον κλάδο.

Πηγή: www.engadget.com