Η Microsoft δημοσίευσε μια ενημέρωση για την κατάσταση του Azure, αναφέροντας ότι η βασική αιτία για τη διακοπή λειτουργίας στο Azure Portal παγκοσμίως την Παρασκευή, ήταν η αυξημένη κίνηση στο δίκτυο.

Δείτε επίσης: UNC3944: Χρησιμοποιεί την Azure Serial Console για κρυφή πρόσβαση σε VMs

Ορισμένοι πελάτες αντιμετώπισαν προβλήματα στη σύνδεσή τους με την Πύλη Azure στο portal.azure.com την Παρασκευή το απόγευμα και εμφάνιση μιας προειδοποίησης που ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμες. “Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε όλες τις υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν. Παρακαλούμε ελέγξτε ξανά σύντομα.

Τα προβλήματα στη σύνδεση επηρέασαν και άλλους ιστότοπους της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου διαχείρισης Entra στο entra.microsoft.com και του Intune στο intune.microsoft.com, όπως ανέφερε η ενημέρωση της εταιρείας στη σελίδα κατάστασης του Azure.

«Εντοπίσαμε μια απότομη αύξηση στην επισκεψιμότητα του δικτύου που επηρέασε την ικανότητα διαχείρισης της επισκεψιμότητας σε αυτούς τους ιστότοπους και οδήγησε σε προβλήματα πρόσβασης των πελατών», δήλωσε η εταιρεία όταν περιέγραψε την προκαταρκτική αιτία πίσω από το συμβάν.

Εμπλεκόμαστε σε διαφορετικές ροές εργασίας εφαρμόζοντας διαδικασίες εξισορρόπησης φορτίου εκτός από τις ισχύουσες λειτουργίες αυτόματης ανάκτησης, προκειμένου να μετριαστεί το πρόβλημα. Επιπλέον, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την υγεία της πλατφόρμας.

Δείτε ακόμα: Η Microsoft διορθώνει κρίσιμο ελάττωμα RCE που επηρεάζει το Azure Cosmos DB

Αναμένεται η Microsoft να δημοσιεύσει μια προκαταρκτική ανασκόπηση για το περιστατικό του Azure Portal με πρόσθετες πληροφορίες

μέχρι το τέλος της ημέρας.

Παρότι η Microsoft δεν έχει αναφέρει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία των προβλημάτων σύνδεσης στο Azure Portal, οι Anonymous Sudan υποστηρίζουν ότι φέρουν ευθύνη για μια επίθεση DDoS που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κίνησης στο δίκτυο της Microsoft.

Η ίδια ομάδα χάκερς είχε προηγουμένως δηλώσει ότι επιτίθεται σε αμερικανικές εταιρείες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στις εσωτερικές υποθέσεις του Σουδάν. Κάποιοι πιστεύουν ότι η απειλή που κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις μπορεί να συνδέεται με τη Ρωσία.

Πριν από μια εβδομάδα, οι Anonymous Sudan διεξήγαγαν επιθέσεις DDoS στις πύλες web της Microsoft για τα Outlook.com και OneDrive. Οι διακοπές λειτουργίας πλήττουν και αυτές τις δύο υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Microsoft Azure SFX bug: Hackers κλέβουν συμπλέγματα Service Fabric

Η διακοπή της υπηρεσίας Outlook.com ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και λύθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Η εταιρεία αποκάλυψε αργότερα ότι επηρέασε και άλλες υπηρεσίες και δυνατότητες της Microsoft, όπως το Outlook, το SharePoint Online και το OneDrive για επιχειρήσεις.