Το Android Auto είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στο αυτοκίνητό σας να συνδεθεί με το Android τηλέφωνό σας για βέλτιστη επικοινωνία. Tο mirroring σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερες εφαρμογές ενώ οδηγείτε, καθώς δεν χρειάζεται να κοιτάτε το τηλέφωνό σας. Και τώρα σας επιτρέπει να ανοίγετε και την πόρτα του γκαράζ σας.

Δείτε επίσης: Android Auto: Ανακαλύψτε πώς να εξατομικεύσετε το UI του

Ωστόσο το Android Auto ήταν κατά κάποιο τρόπο συμβατό μόνο με μέσα και εφαρμογές πλοήγησης. Πρόλα αυτά, λόγω του ότι οι πιο εντυπωσιακές εφαρμογές πλοήγησης μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα ενός χεριού, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες είχαν πολλές ευκαιρίες να αποσπαστούν από τις υπηρεσίες.

Πρόσφατα, η Google αποφάσισε να το αλλάξει αυτό. Το Android Auto ανανεώθηκε και προστέθηκαν εφαρμογές που κάνουν τη ζωή μας πιο ευκολη, όπως έξυπνες εφαρμογές ελέγχου σπιτιού και εφαρμογές καιρού.

Πλέον, σύμφωνα με το 9to5Google, υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα: μπορείτε να ανοίγετε την πόρτα του γκαράζ σας μέσω της εφαρμογής.

Πρόκειται σίγουρα για ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό. Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα Android Auto, πρέπει να έχετε συμβατή γκαραζόπορτα. Εάν δεν είναι συμβατή, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε το σύστημα σας.

Δείτε ακόμα: Waze: Είναι πλέον διαθέσιμο για αυτοκίνητα με Android Automotive

Η εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε την πόρτα του γκαράζ σας ονομάζεται Tailwind και είναι πλήρως αφιερωμένη σε αυτήν τη λειτουργία

. Η χρήση της είναι πολύ εύκολη:
  • Ανοίξτε την εφαρμογή
  • Επιλέξτε την γκαραζόπορτα που θέλετε να ανοίξετε
  • Εγινε

Το μόνο catch είναι ότι λειτουργεί μόνο με συστήματα Tailwind. Μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν από την ιστοσελίδα της εταιρείας σε τιμή λίγο κάτω από $80, που είναι αρκετά καλή προσφορά. Και το καλύτερο με αυτό είναι ότι χρειάζεστε μόνο μία αγορά, χωρίς να έχετε δεσμεύσεις.

Ένα πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε αν έχετε κλείσει την πόρτα του γκαράζ σας ή αν την ξεχάσατε ανοιχτή. Αν χρησιμοποιήσετε το Android Auto για να ανοίξετε την εφαρμογή, μπορείτε να δείτε την κατάσταση της πόρτας και να την κλείσετε από απόσταση αν χρειαστεί.

Δείτε επίσης: Η Google μειώνει τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζουν το Android Auto

Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει ένα καθοριστικό σημείο για το Android Auto. Με αυτό το βασικό χαρακτηριστικό καθ’οδόν, ανυπομονούμε να δούμε τι θα ανακοινώσει η εταιρεία Big G σχετικά με την επόμενη εξέλιξη της υπηρεσίας αυτοκινήτων.