Παρόλο που το iOS 17 ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα, εξακολουθούμε να ανακαλύπτουμε μερικά μικρότερα αλλά χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές. Μια τέτοια αλλαγή που περιλαμβάνεται στο iOS 17 είναι η μεγαλύτερη ευελιξία που βοηθά στην προστασία από ξεχασμένες ή ακούσιες αλλαγές κωδικού πρόσβασης σε iPhone και iPad.

Στο iOS 17, η Apple έχει προσθέσει μια νέα λειτουργία που σας δίνει 72 ώρες για να χρησιμοποιήσετε τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης μετά την αλλαγή σε νέο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τρεις ημέρες για να ανακαλέσετε την απόφασή σας να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αρκεί να θυμάστε τον αρχικό σας. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο iPhone passcode που ελπίζουμε ότι δεν θα ξεχάσετε.

Όπως επισημαίνεται από το MacRumors, εάν εισαγάγετε λάθος κωδικό πρόσβασης εντός 72 ωρών από την πραγματοποίηση της αλλαγής, το iOS 17 θα σας ρωτήσει “Forgot passcode?” επιλογή στην οθόνη κλειδώματος του iPhone. Πατώντας αυτό θα έχετε την επιλογή να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο iPhone σας χρησιμοποιώντας τον προηγούμενο κωδικό πρόσβασής σας.

Αλλά η Apple γνωρίζει πάντα ότι δεν θα θέλουν όλοι να χρησιμοποιήσουν τον προηγούμενο κωδικό πρόσβασης. Στην εφαρμογή Settings, κάτω από το μενού “Face ID and Passcode”, υπάρχει και η επιλογή “Expire Previous Passcode Now”. Αυτό θα καταστήσει αμέσως τον προηγούμενο κωδικό σας άχρηστο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε καθόλου.

Προηγουμένως, η Apple απαιτούσε να χρησιμοποιείτε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας για να διαγράψετε και να επαναφέρετε τη συσκευή σας εάν ξεχνούσατε τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η διαδικασία εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και εκτός του παραθύρου των 72 ωρών.

Το iOS 17 είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στους προγραμματιστές που είναι δοκιμαστές beta. Η Apple θα κυκλοφορήσει μια δημόσια beta τον επόμενο μήνα, ακολουθούμενη από μια έκδοση για το ευρύ κοινό κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο. Όπως πάντα, τα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι την τελική δημόσια έκδοση.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com