Φαίνεται πως η Intel αποχαιρετά το χαρακτηριστικό “i” και αλλάζει την ονομασία των επεξεργαστών της. Ξεκινώντας από τους νέους επεξεργαστές Meteor Lake, η εταιρεία απομακρύνεται από την παραδοσιακή ονομασία “i3/i5/i7/i9” και επιλέγει την απλούστερη ιδέα του “Core 3/5/7/9”. Η Intel ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει την επωνυμία των επεξεργαστών της για να απλοποιήσει τα ονόματα και να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των πελατών. Η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται στο κείμενο και στο σήμα. Η αλλαγή αυτή είναι σίγουρα πολύ σημαντική, αν λάβουμε υπόψη ότι η εταιρεία χρησιμοποιούσε το “i” branding για τους επεξεργαστές της για πάνω από μια δεκαετία.

Οι επεξεργαστές “ανώτερης ποιότητας” της Intel θα περιλαμβάνουν και τη λέξη “Ultra” στην επωνυμία τους πριν από τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα ενός τέτοιου επεξεργαστή θα είναι κάπως έτσι: “Intel Core Ultra 9“. Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες, η Ιntel θα συνεχίσει να παρέχει στοιχεία στο τέλος (π.χ. “Intel Core 9 processor 1300AB”). Η εταιρεία δήλωσε ότι οι standard Core και Core Ultra επεξεργαστές μπορούν να συνδυαστούν με τα γραφικά Intel Arc.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε εάν ο Mac σας χρησιμοποιεί επεξεργαστή Ιntel ή Apple Silicon

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια πράγματα που παραμένουν ίδια στην επωνυμία των επεξεργαστών της Intel. Για παράδειγμα, ο υψηλότερος αριθμός εξακολουθεί να υποδηλώνει ταχύτερο επεξεργαστή. Φυσικά, τα μοντέλα Core Ultra θα δείχνουν επιπλέον ταχύτητα και ισχύ. Προς το παρόν, η Intel δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ημερομηνία κυκλοφορίας ή λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές Meteor Lake. Ωστόσο, οι φήμες δείχνουν ότι θα έρθουν κάποια στιγμή φέτος.

Δείτε επίσης: Πώς να ελέγξετε αν ο Ιntel επεξεργαστής σας λειτουργεί σωστά

Λίγα λόγια για την Intel

Η Intel, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές CPU στον κόσμο, έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της βιομηχανίας υπολογιστών εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η επεξεργαστική ισχύς και το αξιόπιστο harware της έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του κόσμου των υπολογιστών. Τα λειτουργικά συστήματα Apple και Windows έχουν βασιστεί σε επεξεργαστές Intel και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πού θα ήταν η βιομηχανία υπολογιστών χωρίς την Ιntel.

Πηγή: www.engadget.com