Το Night Shift, το True Tone και το Dark Mode είναι μερικά μόνο από τα χρήσιμα εργαλεία iOS που έχει εισαγάγει η Apple όλα αυτά τα χρόνια για να προστατεύει καλύτερα τα μάτια σας από βλάβες και το iOS 17 θα φέρει ένα ακόμη χαρακτηριστικό ασφαλείας που σχετίζεται με τα μάτια και ονομάζεται Screen Distance.

Δείτε επίσης: Το iOS 17 σας επιτρέπει να αναιρέσετε τις αλλαγές σε password μέσα σε 72 ώρες

Το iOS 17 διαθέτει λειτουργία Screen Distance

Το Screen Distance θα σας ειδοποιήσει όταν κρατάτε το iPhone ή το iPad Pro πολύ κοντά στα μάτια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Apple λέει ότι η προαιρετική λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη γενική καταπόνηση των ματιών και, κυρίως, να μειώνει τον κίνδυνο μυωπίας σε παιδιά που χρησιμοποιούν συσκευές Apple τακτικά.

Η συνιστώμενη απόσταση μεταξύ του iPhone και των ματιών σας είναι 40-45 cm (ή 16-18 ίντσες). Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Screen Distance θα ενεργοποιήσει την προειδοποίηση “Το iPhone είναι πολύ κοντά” εάν η απόσταση αυτή πέσει κάτω από 30 cm (12 ίντσες). Μόλις επαναφέρετε το iPhone σας σε ασφαλή απόσταση, θα εμφανιστεί ένα σημάδι ελέγχου στην οθόνη και μπορείτε να πατήσετε “Συνέχεια” για να συνεχίσετε κανονικά.

Η προειδοποίηση της Apple για την απόσταση οθόνης θα συνοδεύεται και από ένα μήνυμα που θα αναφέρει: “Keeping your phone at arm’s length can protect your eyesight. Αυτό είναι παρόμοιο με τη λειτουργία Headphone Safety που εισήχθη στο iOS 14, η οποία προειδοποιεί τους χρήστες για τους κινδύνους της παρατεταμένης έκθεσης σε δυνατούς θορύβους όταν η ένταση του iPhone τους ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο.

Μόλις κατεβάσετε το iOS 17 στο iPhone σας αργότερα μέσα στην χρονιά, το Screen Distance μπορεί να ενεργοποιηθεί μεταβαίνοντας στα Settings και στην καρτέλα Screen Time. Από εκεί, θα θέλετε να αλλάξετε το ρυθμιστικό «Screen Distance» στη θέση «on».

Δείτε επίσης: Google: Το ‘Help me write’ έρχεται στο Gmail για Android και iOS

Η Apple δηλώνει ότι το Screen Distance θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPad Pro με Face ID, καθώς η λειτουργία χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα TrueDepth που τροφοδοτεί το Face ID για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ της οθόνης και των ματιών.

Το iOS 17 δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τον Σεπτέμβριο, αλλά η παρουσίαση της Apple στο WWDC 2023 μας έδωσε μια ιδέα για τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε να εισαχθούν με την επόμενη μεγάλη αναμόρφωση του iOS της εταιρείας.

Μεταξύ των δέκα καλύτερων χαρακτηριστικών του iOS 17 που θα κυκλοφορήσουν στα iPhone τον Σεπτέμβριο είναι μια σειρά από αναβαθμίσεις που σχετίζονται με το iMessage και θα διευρύνουν το χάσμα μεταξύ της ιδιόκτητης υπηρεσίας μηνυμάτων της Apple και των SMS/RCS. Για παράδειγμα, η beta έκδοση του iOS 17 δίνει στους χρήστες του iPhone τη δυνατότητα να επεξεργάζονται κείμενα, να απαντούν σε θέματα και να στέλνουν βίντεο ποιότητας iMessage σε ομαδικές συνομιλίες τόσο με χρήστες iPhone όσο και με χρήστες Android. Περιμένουμε τουλάχιστον μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά να κυκλοφορήσουν στην τελική έκδοση του iOS 17.

Το iOS 17 διαθέτει λειτουργία Screen Distance

Το iOS 17 θα εισαγάγει και μια νέα λειτουργία Standby που μετατρέπει το iPhone σας σε μια έξυπνη οθόνη που μοιάζει με το Amazon Echo Show ή το Google Nest Hub. Επιπλέον, το Live Voicemail θα σας επιτρέπει να βλέπετε -και να διακόπτετε- ένα ζωντανό αντίγραφο των κλήσεών σας καθώς ο καλούντας σας καταγράφει ένα voicemail μήνυμα.

Υπάρχουν πολλά ακόμη επιβεβαιωμένα χαρακτηριστικά του iOS 17 για να ενθουσιαστείτε πριν από την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης αργότερα μέσα στο έτος, αλλά στο μεταξύ μπορείτε να δείτε τι περιέχει το iOS 16.5.1.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com