Η Google θέλει να εγκαταλείψει την επιχείρηση καταχώρισης domain name και πουλάει την υπηρεσία Google Domains στην Squarespace.

Δείτε επίσης: Windows 11 KB5027231: Πρόβλημα Google Chrome σε χρήστες Malwarebytes

Το Google Domains φιλοξενεί σήμερα περίπου 10 εκατομμύρια domains και έχει εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι θα γίνουν πελάτες της Squarespace μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά. Η Squarespace συμφώνησε να τιμήσει τις τιμές ανανέωσης της Google Domain για τουλάχιστον 12 μήνες και θα παρέχει στους υφιστάμενους πελάτες της απροσδιόριστα “πρόσθετα κίνητρα” για να τους ενθαρρύνει να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Squarespace.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Προσθέτει ειδικές ενότητες για tablet apps

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους η Google αποφάσισε να πουλήσει, ο Matt Madrigal, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Merchant Shopping στην Google, δήλωσε ότι είναι “σύμφωνη με τις προσπάθειές μας να οξύνουμε την εστίασή μας”.

Οι υφιστάμενοι πελάτες του Google Domains δεν θα πρέπει να παρατηρήσουν καμία διακοπή των υπηρεσιών τους.Ο Madrigal εξηγεί: “Η υποστήριξη μιας ομαλής μετάβασης για τους πελάτες κατά τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια της ομάδας του Google Domains, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Η Squarespace μπορεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς και διαχείρισης domains, καθώς και να προσφέρει

άλλα εργαλεία που μπορεί να χρειάζονται αυτοί οι πελάτες για να δημιουργήσουν την online παρουσία τους”.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Μετά από αυτό, η Squarespace θα γίνει ο αποκλειστικός πάροχος domain για τους πελάτες που αγοράζουν και μια συνδρομή Google Workspace (πρώην G Suite) για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Δείτε επίσης: Google Lens: Αναβάθμιση φέρνει εντοπισμό δερματικών παθήσεων

Το Google Domains ξεκίνησε σε beta έκδοση το 2014, πριν ανοίξει για όλους τους κατοίκους των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2015. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η μητρική εταιρεία Alphabet αποφάσισε να περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας. Η ομάδα των Domains φαίνεται ότι επέζησε από την περικοπή, αλλά, όπως επιβεβαιώνει αυτή η ανακοίνωση, μόνο για λίγους μήνες.

Πηγή πληροφοριών: pcmag.com