Υπηρεσίες όπως το Google Hangouts, ενώ ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς πριν από μερικά χρόνια, εγκαταλείφθηκαν για χάρη του Google Chat. Ορισμένες από τις εικόνες που μοιραστήκατε στην πλατφόρμα και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν εκλείψει παραμένουν ακόμα στο Album Archive, επιτρέποντάς σας να τις δείτε σε μια βολική τοποθεσία, ανεξάρτητα από τη συσκευή με την οποία τις στείλατε. Η εταιρεία στέλνει τώρα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ορισμένους χρήστες ενημερώνοντάς τους για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Album Archive και προτρέποντάς τους να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου τους χρησιμοποιώντας το Google Takeout.

Δείτε επίσης: Η υπηρεσία Google Domains πωλείται στην Squarespace

Πολλοί χρήστες, συμπεριλαμβανομένων μερικών από την ομάδα του Android Police, έχουν ήδη λάβει το email. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει email για αυτή την αλλαγή, η χειροκίνητη επίσκεψη στη σελίδα Album Archive από έναν λογαριασμό Google υποδέχεται τους χρήστες με ένα banner στην κορυφή που τους ενημερώνει για τη διαγραφή του περιεχομένου τους μετά τις 19 Ιουλίου 2023.

Στο email, η εταιρία διευκρινίζει ότι “το περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο μόνο στο Album Archive” θα διαγραφεί από τις 19 Ιουλίου. Στη συνέχεια, η εταιρεία διευκρινίζει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι είτε δεδομένα του Google Hangouts που είναι αποθηκευμένα επί του παρόντος στο Album Archive είτε ακόμη και εικόνες φόντου που έχουν μεταφορτωθεί μέσω του επιλογέα θεμάτων του Gmail πριν από το 2018. Μικρές μικρογραφίες φωτογραφιών, σχόλια άλμπουμ ή likes που μπορεί να αποθηκεύονται εντός του Album Archive θα διαγραφούν επίσης, ενημερώνει το email.

Πρόταση: Google Lens: Αναβάθμιση φέρνει εντοπισμό δερματικών παθήσεων

Η σελίδα Αρχείο άλμπουμ προσφέρει μια προβολή γκαλερί με εικόνες ή βίντεο που έχετε στείλει σε παλαιότερες υπηρεσίες της Google κατά τη διάρκεια των ετών. Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να κρατήσετε, το Takeout σας επιτρέπει να λάβετε έναν σύνδεσμο λήψης μέσω email ή να το μεταφέρετε σε υπηρεσίες cloud όπως το Google Drive, το Box, το OneDrive ή το Dropbox.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι σύνδεσμοι λήψης Google Takeout που δημιουργούνται μέσω email ισχύουν μόνο για επτά ημέρες. Επιπλέον, η Google σημειώνει ότι οι χρήστες του Workspace θα χρειάζονται την έγκριση του διαχειριστή τους για να κατεβάσουν τις εικόνες/βίντεο τους από το Takeout.

Μια σελίδα υποστήριξης που περιγράφει λεπτομερώς τη λήξη του Album Archive υποδηλώνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να “βλέπουν και να διαχειρίζονται” περιεχόμενο μετά τις 19 Ιουλίου σε υπηρεσίες όπως το Blogger, το Hangouts (Chat), το Google Photos και τον προεπιλεγμένο τους λογαριασμό Google που περιέχει φωτογραφίες προφίλ.

Η σελίδα Album Archive είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε και να ανατρέξετε σε κάποιο από τα παλιά περιεχόμενα που μοιραστήκατε σε μια υπηρεσία της Google (και πιθανότατα τα είχατε ξεχάσει). Αλλά η ανακοίνωση του email σίγουρα έχει μπερδέψει μερικούς ανθρώπους, ειδικά από τη στιγμή που οι εικόνες και τα βίντεο θα εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα σε άλλες υπηρεσίες της Google και μετά τις 19 Ιουλίου 2023.

Διαβάστε επίσης: Google Messages: «Σκοτώνει» το navigation drawer μόλις ένα χρόνο μετά

πηγή πληροφοριών:androidpolice.com