Η πλατφόρμα φιλοξενίας και κοινής χρήσης βίντεο Vimeo εφαρμόζει ενεργά τεχνολογία AI. Αυτή την εβδομάδα, το Vimeo ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια σουίτα εργαλείων με τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο από το Vimeo

Αυτά τα εργαλεία βοηθούν τους χρήστες να δημιουργήσουν σενάρια, να καταγράψουν πλάνα και να αφαιρέσουν μεγάλες παύσεις και ανεπιθύμητες αποκλίσεις από τις ηχογραφήσεις. Τα βίντεο θα είναι διαθέσιμα από τις 17 Ιουλίου μέσω του προγράμματος Standard του Vimeo. Το πρόγραμμα αυτό κοστίζει 20$ τον μήνα και η χρέωση γίνεται ετησίως.

Ο Ashraf Alkarmi, ο Αντιπρόεδρος Προϊόντων της Vimeo, αναφέρει ότι οι νέες δυνατότητες του Vimeo απευθύνονται σε αρχάριους δημιουργούς Βίντεο, όπως οι επικεφαλείς εταιρειών, οι εργαζόμενοι και οι διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δεν διαθέτουν τις κατάλληλες δεξιότητες, το χρόνο και τους πόρους για να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Σύμφωνα με μια έρευνα της εταιρείας Vimeo, το 50% των πελατών της κάνουν πολλαπλές λήψεις κατά τη δημιουργία ενός βίντεο και από αυτούς που επιστρέφουν το 25% κάνει περισσότερες από πέντε λήψεις.

«Παρόλο που είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας ισχυρών μηνυμάτων, η παραγωγή βίντεο δημιουργεί εγγενώς ένα εμπόδιο σε αυτό το προτιμώμενο κανάλι επικοινωνίας», είπε ο Alkarmi στο TechCrunch μέσω email. «Η τελευταία μας ροή εργασιών με τεχνητή νοημοσύνη μειώνει αυτά τα εμπόδια, δίνοντας σε κάθε δημιουργό την αυτοπεποίθηση να δημιουργήσει πραγματικά βίντεο με μία λήψη».

Δείτε ακόμα: Η Vimeo υποστηρίζει πλέον βίντεο 360 μοιρών

Το Vimeo χρησιμοποιεί μια νέα γεννήτρια σεναρίων βίντεο που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη (OpenAI API). Με βάση μια σύντομη περιγραφή και βασικές εισαγωγές, όπως ο τόνος και η διάρκεια, δημιουργεί ένα σενάριο βίντεο. Το εργαλείο teleprompter διαθέτει μια οθόνη σεναρίου που μπορεί να ρυθμιστεί με διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειράς και ταχύτητα κύλισης. Το πρόγραμμα

επεξεργασίας βίντεο που βασίζεται σε κείμενο μπορεί να ανιχνεύσει και να διαγράψει αυτόματα τις λέξεις πλήρωσης και τις δυσάρεστες παύσεις.

O Alkarmi παρατηρεί τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για γρήγορη δημιουργία κυλίνδρων και επισημαίνει τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία εικονικών εκδηλώσεων ή εταιρικών συναντήσεων και τη δημιουργία κλιπ προσφορών για σύντομα βίντεο μάρκετινγκ.

Φυσικά, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι μια σύγχρονη προσέγγιση. Ωστόσο, σύμφωνα με τoν Alkarmi, η Vimeo έχει επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Το 2019, η εταιρεία αγόρασε τη Magisto, μια εταιρεία που ανέπτυσσε τεχνολογία ΤΝΕ για επεξεργασία βίντεο. H Vimeo δημιούργησε ένα εργαλείο με την ονομασία “Create“, το οποίο βασίζεται στην υποδομή της εταιρείας Magisto. Με αυτό το εργαλείο, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν βίντεο συνδυάζοντας στοκ φωτογραφίες, βίντεο και προσωπικά αρχεία.

Δείτε επίσης: Bing Chat: Η OpenAI είχε προειδοποιήσει για τις απαντήσεις του

O Alkarmi θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να αποτελεί κεντρικό στοιχείο για την πρόοδο του Vimeo. Αυτό είναι μια έξυπνη επιλογή από ανταγωνιστική σκοπιά. Υπάρχουν πλέον πολλές νέες επιχειρήσεις, όπως οι Capsule, Descript και Dumme, που προσφέρουν εργαλεία επεξεργασίας βίντεο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η Adobe και το Vimeo βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως βασικό στοιχείο για την επεξεργασία βίντεο στο μέλλον, παρόμοια με άλλους φορείς του κλάδου.