Η Electronic Arts ανακινεί τα πράγματα, ξεκινώντας μια μεγάλη εταιρική αναδιοργάνωση σε μια προσπάθεια να “ενδυναμώσει τις δημιουργικές ομάδες” και να λάβει “ταχύτερες και πιο διορατικές αποφάσεις σχετικά με την ανάπτυξη”, σύμφωνα με τον CEO Andrew Wilson. Αλλά μην πετάξετε ακόμα τα μερίσματά σας- η κίνηση αυτή δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στους περιστασιακούς λάτρεις των IP της EA.

Δείτε επίσης: Electronic Arts (EA): Ανακοίνωσε απολύσεις

Αντίθετα, πρόκειται για ένα είδος εσωτερικού διαχωρισμού, με την EA Games να μετονομάζεται σε EA Entertainment (με ευρύτερη εμβέλεια) και το πάντα επικερδές EA Sports να επεκτείνεται, αποτελώντας κάτι εντελώς δικό του. Σχετικά με την αναδόμηση, ο Wilson (ο οποίος θα συνεχίσει να επιβλέπει και τους δύο οργανισμούς) είχε να πει τα εξής: “Χτίζουμε το μέλλον της διαδραστικής ψυχαγωγίας πάνω σε ένα θεμέλιο θρυλικών franchise και καινοτόμων νέων εμπειριών, το οποίο αντιπροσωπεύει τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης”.

Η Laura Miele, μέχρι πρότινος COO της EA, θα εκτελεί πλέον χρέη προέδρου του τμήματος ψυχαγωγίας, τεχνολογίας και κεντρικής ανάπτυξης. Η EA Sports, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον Cam Weber, ο ρόλος του οποίου θα διευρυνθεί ανάλογα. Ο βετεράνος της βιομηχανίας και ιδρυτής της Respawn Studios Vince Zampella, υπό την ομπρέλα της EA Entertainment, θα συνεχίσει να “ηγείται των studios παγκόσμιας κλάσης που είναι υπεύθυνα για το Apex Legends

, τα Star Wars παιχνίδια μας και το Battlefield”.

Πρόταση: EA: Λέει αντίο στην FIFA και παρουσιάζει το EA Sports FC

Όπως και προηγουμένως, η EA Sports θα συνεχίσει να φροντίζει τη σειρά F1, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, καθώς και το PGA Tour και το νεοαποκτηθέν Super Mega Baseball. Αυτά συμβαίνουν πάνω από τα παραδοσιακά blockbusters, όπως το Madden, το πρόσφατα μετονομασμένο EA Sports FC, το NHL και το επερχόμενο reboot του College Football.

Τόσο η EA Entertainment όσο και η EA Sports θα αναφέρουν στον CEO, τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και τον νομικό υπεύθυνο της εταιρείας.

Ο Andrew Wilson ανέφερε επίσης ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της EA “παραμένει ισχυρή” και ότι η εταιρεία είναι ενθουσιασμένη που θα φέρει “περισσότερα καταπληκτικά παιχνίδια και εμπειρίες” σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφορεί η φήμη ότι η Amazon θα εξαγοράσει την Electronic Arts

πηγή πληροφοριών:pushsquare.com