Η Toyota Gazoo Racing παρουσίασε την έκδοση GR Supra 45th Anniversary Edition για να γιορτάσει την, καλά το μαντέψατε, 45χρονη ιστορία του ονόματος, με ιδιαίτερες αναφορές εμπνευσμένες από τη γενιά A80 της δεκαετίας του 1990, όπως η βαφή Mikan Blast, η οποία πιθανότατα θυμίζει κάτι που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο ήρωα μιας συγκεκριμένης κινηματογραφικής σειράς.

Δείτε επίσης: Toyota: Τα μελλοντικά της EV θα έχουν αυτονομία 600 μίλιων

Για όσους δεν τους αρέσει το καυτό πορτοκαλί χρώμα, η GR Supra 45th Anniversary Edition διατίθεται και σε Absolute Zero (λευκό), αλλά συνολικά θα παραχθούν μόνο 900 μονάδες. Όλες βασίζονται στην έκδοση 3.0 Premium και πιθανότατα θα έχουν αυξημένη τιμή, αλλά αυτές οι λεπτομέρειες θα γίνουν διαθέσιμες μόνο αργότερα, όταν τα αυτοκίνητα φτάσουν στους αντιπροσώπους αυτό το φθινόπωρο.

Τι κάνει λοιπόν την 45η επετειακή έκδοση της Supra τόσο ξεχωριστή; Λοιπόν, εκτός από το ότι αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά που χρονολογείται από την εποχή που ονομαζόταν Celica Supra, διαθέτει επίσης ένα εξέχον, χειροκίνητα ρυθμιζόμενο φτερό ως βασικό παράγοντα διαφοροποίησης.

Με μαύρο φινίρισμα, ταιριάζει με τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών στον ίδιο τόνο, πίσω από τις οποίες θα βρείτε μαύρες δαγκάνες φρένων με το σήμα GR. Το μαύρο και πορτοκαλί θέμα συνεχίζεται με ένα γραφικό στο πλάι του σπορ αυτοκινήτου με γράμματα Supra, που παραπέμπουν στη γενιά A70, η οποία έγινε η πρώτη αυτόνομη Supra χωρίς το πρόθεμα Celica.

Πρόταση: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus

Ανεξάρτητα από το χρώμα που θα επιλέξετε, τα στηρίγματα του πύργου των δοκών είναι φινιρισμένα σε Mikan Blast – το Mikan σημαίνει στα ιαπωνικά πορτοκαλί, σε περίπτωση που αναρωτιέστε – και φέρουν το λογότυπο της Toyota Gazoo Racing. Κάθε μία από τις 900 μονάδες θα διαθέτει επίσης μια πλακέτα που θα δηλώνει την ιδιαιτερότητά της ως μία από τις 900 μονάδες, την ονομασία του έτους μοντέλου 2024 και την παραγωγή της στην Αυστρία από τη Magna Steyr.

Βασισμένη στην έκδοση 3.0 Premium Grade, η 45th Anniversary Edition διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Ο κινητήρας B58 που προέρχεται από την BMW αποδίδει 382 ίππους και 368 lb-ft ροπής, ενώ οι μόνοι κινητήριοι τροχοί βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η 45th Anniversary Edition είναι η τελευταία limited edition Supra, με μια ειδική έκδοση να καταφθάνει κάθε χρόνο από τότε που ήρθε στην αγορά η γενιά A90. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει την Launch Edition, την A91 Edition, την A91-CF Edition και την A91 MT του 2022, αλλά η 45th Anniversary Edition είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες, καθώς μοιράζεται παρόμοιο χρώμα με την Plasma Orange 100 Edition στην Ιαπωνία, η οποία από μόνη της γιορτάζει το ορόσημο της πώλησης 100 Supra GT4 σε αγωνιστικές ομάδες πελατών.

Αναμένουμε περισσότερες ειδικές εκδόσεις να έρθουν, αλλά αυτή που περιμένουμε είναι ένα μοντέλο GRMN με 500 ίππους από τον κινητήρα S58 της BMW M3 – το οποίο μπορεί να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ ό,τι νομίζαμε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Τριπλάσια η επένδυση για τα EV στη Βόρεια Καρολίνα

πηγή πληροφοριών: carbuzz.com