Το YouTube δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία μεταγλώττισης, με το όνομα Aloud, που θα επιτρέπει στους creators να μεταγλωττίζουν γρήγορα το περιεχόμενό τους σε άλλες γλώσσες.

Φυσικά, η πλατφόρμα επέτρεπε τη χρήση υποτίτλων σε άλλες γλώσσες, αλλά με τη νέα υπηρεσία μεταγλώττισης Aloud που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Η υπηρεσία Aloud αναπτύχθηκε στο Area 120 incubator της Google. Η χρήση αυτού του εργαλείου μειώνει τον χρόνο και τα έξοδα που συνήθως απαιτούνται για τη μετάφραση από ανθρώπους (μεταφραστές και αφηγητές). Έτσι, οι creators θα μπορούν να προσεγγίσουν κοινό από όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: YouTube TV: Τα Multiview streams αποκτούν και μη αθλητικές επιλογές

Η υπηρεσία Aloud υπόσχεται μια “ποιοτική μεταγλώττιση σε λίγα μόνο λεπτά” χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το εργαλείο δημιουργεί πρώτα μια μετάφραση που βασίζεται σε κείμενο, την οποία οι creators μπορούν να ελέγξουν και να επεξεργαστούν. Στη συνέχεια, δημιουργεί μια μεταγλώττιση για το βίντεο στο YouTube. Και το καλύτερο; Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη δωρεάν!

Ο αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων του YouTube, Amjad Hanif, φέρεται να είπε ότι το YouTube δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή το εργαλείο με “εκατοντάδες” creators. Προς το παρόν, το εργαλείο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και επιτρέπει τη μετάφραση στα ισπανικά και τα πορτογαλικά. Σύμφωνα με το site της Aloud, περισσότερες γλώσσες θα είναι διαθέσιμες στο μέλλον.

Δείτε επίσης: YouTube: Η νέα επιλογή Premium 1080p κυκλοφορεί για Android και Google TV

Οι χρήστες μπορούν να βρουν τη ρύθμιση ως  “Audio track” toggle στο εικονίδιο με το γρανάζι, ακριβώς κάτω από τους υπότιτλους.

Σύμφωνα με τη Google, η δυνατότητα εύκολης μεταγλώττισης σε άλλες γλώσσες με το Aloud μπορεί να επεκτείνει την εμβέλεια ενός YouTube creator χωρίς να χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα. Πάντως, η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο έχει και άλλα σχέδια για το μέλλον. “Στο μέλλον, το YouTube θα κάνει τα μεταφρασμένα κομμάτια ήχου να ακούγονται σαν τη φωνή του δημιουργού, με περισσότερη έκφραση και συγχρονισμό των χειλιών“, είπε ο Hanif.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τα YouTube Shorts

Το YouTube έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή πλατφόρμα για την κοινή χρήση βίντεο με κατοικίδια ή αστεία κλιπ. Σήμερα, το YouTube είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης για creators, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του μάρκετινγκ. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους creators να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και να μετατρέψουν το πάθος τους σε ένα πλήρες επάγγελμα. Με τη νέα δυνατότητα, θα μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα περισσότερους χρήστες.

Πηγή: www.engadget.com