Τα πρατήρια καυσίμων Petro-Canada σε ολόκληρο τον Καναδά επηρεάζονται από τεχνικά προβλήματα, εμποδίζοντας τους πελάτες να πληρώσουν με πιστωτικές κάρτες ή πόντους επιβράβευσης, καθώς η μητρική της εταιρεία, Suncor Energy, γνωστοποιεί ότι έχει υποστεί κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Τέξας: Χάκερ επιτίθενται στο κυβερνοσύστημα της Fort Worth

Η Suncor Energy είναι η 48η μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς συνθετικού αργού πετρελαίου στον Καναδά, με ετήσια έσοδα 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει λάβει μέτρα για τον μετριασμό της επίθεσης και έχει ενημερώσει τις αρχές για την κατάσταση. Παράλληλα, αναμένει ότι οι συναλλαγές με πελάτες και προμηθευτές θα επηρεαστούν αρνητικά μέχρι να επιλυθεί το περιστατικό.

“Προς το παρόν, δεν έχουμε υπόψη μας κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι τα δεδομένα πελατών, προμηθευτών ή εργαζομένων έχουν τεθεί σε κίνδυνο ή έχουν χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης”, αναφέρει το δελτίο τύπου της Suncord.

Η εταιρεία δεν έχει παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το είδος του περιστατικού κυβερνοασφάλειας ή αν επρόκειτο για επίθεση ransomware που έπληξε τα συστήματά της.

Δείτε επίσης: Επιθέσεις ransomware: Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν τα λύτρα

Το σύστημα της Petro-Canada είναι εκτός λειτουργίας.

Η Petro-Canada, θυγατρική της Suncor που λειτουργεί πάνω από 1.500 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρο τον Καναδά, ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες ότι δεν μπορούν επί του παρόντος να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους μέσω της εφαρμογής ή του ιστότοπου και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Η διακοπή αυτή εμποδίζει επίσης τους πελάτες να κερδίζουν πόντους κατά τον ανεφοδιασμό τους στα πρατήρια καυσίμων της εταιρείας.

Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να είναι πολύ χειρότερη από ό,τι δείχνει η σύντομη ειδοποίηση.

Από την περασμένη Παρασκευή, πολλοί άνθρωποι ανέφεραν στο Twitter ότι επί του παρόντος είναι αδύνατο να πληρώσετε με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες στα πρατήρια της Petro-Canada, αφήνοντας τα μετρητά ως τη μόνη διαθέσιμη επιλογή.

Δείτε επίσης: Anatsa banking trojan: Στοχεύει χρήστες σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Τα τεχνικά προβλήματα της Petro-Canada εμπόδισαν επίσης τους κατόχους του “Carwash Season Pass” να χρησιμοποιήσουν τα προνόμιά τους στα κέντρα πλύσης αυτοκινήτων της εταιρείας, οι οποίοι ζητούν τώρα επιστροφή χρημάτων για τις συνδρομές τους.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com