Πρόσφατα, το TikTok αντιμετώπισε ελέγχους από ρυθμιστικές αρχές σχετικά με ζητήματα ασφάλειας που αφορούν παιδιά και εφήβους, στις ΗΠΑ και αλλού. Το κοινωνικό δίκτυο είναι πολύ αγαπητό στο νεανικό κοινό, αλλά έχει κατηγορηθεί για την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου στους εφήβους. Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, ανακοίνωσε ότι δίνει τώρα στους γονείς περισσότερο έλεγχο για το τι μπορούν να δουν οι έφηβοί τους στην πλατφόρμα. Η εταιρεία προσθέτει νέα στοιχεία ελέγχου που περιλαμβάνουν το φιλτράρισμα περιεχομένου στη λειτουργία “Family Pairing”. Με τη νέα δυνατότητα, επιτρέπει στους γονείς να φιλτράρουν βίντεο που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις ή hashtags. Ταυτόχρονα, τα παιδιά ενημερώνονται για τις αλλαγές που κάνουν οι γονείς.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε ένα slideshow στο TikTok;

Το TikTok εισήγαγε το Family Pairing το 2020 για να επιτρέψει στους γονείς να συνδέονται με τους λογαριασμούς των παιδιών/εφήβων τους. Αυτό επιτρέπει στους γονείς να απενεργοποιούν τα άμεσα μηνύματα από απόσταση, να ορίζουν όρια στο χρόνο χρήσης και να ενεργοποιούν τη λειτουργία “περιορισμένου περιεχομένου”. Αργότερα πρόσθεσε ένα εργαλείο που φιλτράρει αυτόματα τα βίντεο που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις ή hashtags που οι χρήστες δεν θέλουν να δουν στα For You ή Following feeds τους. 

Οι νέοι έλεγχοι συνδυάζουν ουσιαστικά αυτές τις δύο λειτουργίες, δίνοντας στους γονείς την επιλογή να φιλτράρουν απομακρυσμένα βίντεο από τους λογαριασμούς των παιδιών τους στο For You ή στο Following με συγκεκριμένες λέξεις ή hashtag. “Φέρνουμε αυτό το εργαλείο [φιλτραρίσματος περιεχομένου] στο Family Pairing για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φροντιστές να συμβάλουν στη μείωση της πιθανότητας οι έφηβοι να δουν περιεχόμενο που μπορεί να τους ενοχλεί“, έγραψε το TikTok.

Ταυτόχρονα, τα παιδιά θα ειδοποιούνται για τα επιλεγμένα φίλτρα των γονιών τους. “Από προεπιλογή, οι έφηβοι μπορούν να δουν τις λέξεις-κλειδιά που έχει προσθέσει ο φροντιστής τους και πιστεύουμε ότι αυτή η διαφάνεια μπορεί επίσης να βοηθήσει να πραγματοποιηθούν συνομιλίες σχετικά με τα διαδικτυακά όρια και την ασφάλεια

“, έγραψε η εταιρεία. “Θέλαμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι σεβόμαστε το δικαίωμα των νέων να συμμετέχουν“.

Δείτε επίσης: TikTok: Δοκιμάζει το AI chatbot Taco!

Επιπλέον, το TikTok ανακοίνωσε ότι θα σχηματίσει μέσα στο έτος ένα παγκόσμιο Youth Council. Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, στόχος αυτού του συμβουλίου είναι “να ακούσουμε τις εμπειρίες όσων χρησιμοποιούν άμεσα την πλατφόρμα μας για να είμαστε σε θέση να κάνουμε αλλαγές και να δημιουργήσουμε την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία για την κοινότητά μας“.

Όπως είπαμε και παραπάνω, το TikTok έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών και έχει κατηγορηθεί για την έκθεση παιδιών και εφήβων σε βίντεο που προωθούν ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως αυτοτραυματισμό, διατροφικές διαταραχές και άλλα. Συχνά, αυτό το περιεχόμενο συγκαλύπτεται από ελαφρώς τροποποιημένα hashtags. Η εταιρεία αντιμετωπίζει νέους κανονισμούς περιεχομένου στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Νομοσχεδίου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ενώ Αμερικανοί νομοθέτες εργάζονται τώρα πάνω σε έναν νόμο για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο που θα αναγκάσει εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, να προσθέσουν διαδικτυακές διασφαλίσεις για παιδιά.

Δείτε επίσης: TikTok: Μήνυση στη Μοντάνα επειδή απαγόρευσε την εφαρμογή

Το TikTok είναι μια από τις αγαπημένες εφαρμογές των παιδιών και των εφήβων σήμερα. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το TikTok έχει επεκτείνει την εμβέλειά του σε περισσότερες από 150 αγορές και έχει ξεπεράσει τους ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες παγκοσμίως. Είναι μια εφαρμογή που έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στους νέους σε όλο τον κόσμο και την αγαπούν τόσο οι έφηβοι όσο και οι νεαροί ενήλικες, αφού προσφέρει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας και νέους τρόπους έκφρασης.

Πηγή: www.engadget.com