Αν είστε στην αγορά για ένα crossover εισαγωγικού επιπέδου από μια πολυτελή μάρκα, είναι δύσκολο να βρείτε κάτι καλύτερο από την BMW X1. Δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τη X3, αλλά ταυτόχρονα, η βασική της τιμή είναι περίπου 7.000 δολάρια χαμηλότερη από αυτή της X3. Ας πούμε όμως ότι θέλετε κάτι μικρό που να προσφέρει λίγο περισσότερες επιδόσεις από τους 241 ίππους της X1 xDrive28i και το χρόνο μηδέν – 60 σε 6,2 δευτερόλεπτα. Εδώ είναι που έρχεται η BMW X1 M35i xDrive του 2024.

Δείτε επίσης: BMW XM: Οι νέες επιλογές της είναι πιο τολμηρές και φωτεινές

Από άποψη στυλ, εξακολουθεί να είναι μια X1, οπότε η γνώμη σας για τη σχεδίαση της X1 M35i θα εξαρτηθεί κυρίως από τη γνώμη σας για την κανονική X1. Αλλά θα λέγαμε τουλάχιστον ότι το πιο σπορ αμάξωμα και οι πινελιές M, καθώς και η αεροτομή και η τετραπλή εξάτμιση, την κάνουν να δείχνει καλύτερη από τη βασική έκδοση. Ομοίως, οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι αξιόλογες αλλά κάθε άλλο παρά επαναστατικές. Είμαστε σίγουροι ότι τα σπορ καθίσματα είναι ωραία, αν και θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς το φωτιζόμενο σήμα M πάνω τους.

Πρόταση:Η BMW το 2023 θα προσφέρει στα οχήματα της casual gaming

Το σημαντικότερο στοιχείο της X1 M35i είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το καπό. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 312 ίππους και 295 lb-ft ροπής. Σε συνδυασμό με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στέλνει τη δύναμή του και στους τέσσερις τροχούς και διαθέτει χειροκίνητο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εμπρός. Προσθέστε μια στάνταρ ρυθμιζόμενη ανάρτηση M, προαιρετικά αναβαθμισμένα φρένα 15,2 ιντσών και φρένα ελαφρού κράματος 19 ιντσών και η M35i θα πρέπει να είναι σημαντικά πιο διασκεδαστική στην οδήγηση από την κανονική X1.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η BMW λέει ότι η X1 M35i xDrive θα φτάσει τα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από το βασικό μοντέλο. Επίσης, η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 130 km/h, αλλά αν επιλέξετε τους προαιρετικούς τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων (σε αντίθεση με τα στάνταρ ελαστικά εποχής στους κανονικούς τροχούς), η τελική ταχύτητα αυξάνεται στα 155 km/h.

Οι τιμές για την BMW X1 M35i xDrive του 2024 ξεκινούν από 50.895 δολάρια, δηλαδή περίπου στα ίδια επίπεδα με την ελαφρώς λιγότερο ισχυρή Mercedes-AMG GLA 35. Παρεμπιπτόντως, η GLA 35 έχει επίσης πανομοιότυπο χρόνο από μηδέν σε 60. Η X1 M35i θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: BMW iX1 xDrive30: Έρχεται η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του X1 SUV

πηγή πληροφοριών: jalopnik.com