Το Gfycat, η γνωστή πλατφόρμα φιλοξενίας GIF, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει σύντομα και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το αρχείο με τα GIF και τα memes θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από δύο μήνες.

Η υπηρεσία Gfycat διακόπτεται“, αναφέρει μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος του ιστότοπου. “Παρακαλούμε αποθηκεύστε ή διαγράψτε το περιεχόμενό σας στο Gfycat μεταβαίνοντας στη διεύθυνση https://www.gfycat.com. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2023, όλο το περιεχόμενο και τα δεδομένα θα διαγραφούν από το gfycat.com“.

Δείτε επίσης: Το Instagram αρχίζει να υποστηρίζει GIF σε σχόλια

Το Gfycat ιδρύθηκε στον Καναδά το 2013 και ήταν μεταξύ των πρώτων διαδικτυακών υπηρεσιών που πρόσφερε video encoding GIF. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε το 2015.

Το Gfycat προσέφερε μια πλατφόρμα για τη μεταφόρτωση και τη φιλοξενία μικρού περιεχομένου βίντεο, καθώς και μια εφαρμογή iMessage, μια εφαρμογή Android και την εφαρμογή GIF Brewery macOS για δημιουργία GIF και βίντεο.

Δείτε επίσης: Πώς να μετατρέψετε ένα βίντεο σε GIF σε iPhone, iPad

Η είδηση για το κλείσιμο του Gfycat πιθανότατα δεν αποτελεί έκπληξη για τους περισσότερους χρήστες. Τον Μάιο, το Motherboard ανέφερε ότι η Snap, η μητρική εταιρεία του Gfycat, είχε επιτρέψει τη λήξη των πιστοποιητικών ασφαλείας

. Το site ήταν εκτός λειτουργίας για πέντε ημέρες όταν έληξαν τα πιστοποιητικά. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι κανείς δεν φρόντιζε την πλατφόρμα. Ωστόσο, ακόμη και πριν από αυτήν την περίοδο διακοπής λειτουργίας, υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με το εάν κάποιος εργαζόταν ακόμα για την υπηρεσία. Τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν αναφορές στο Reddit που κάνουν λόγο για αποτυχία μεταφόρτωσης GIF, παρατεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας και απουσία ανταπόκρισης από την ομάδα υποστήριξης.

Δείτε επίσης: Δημιουργήστε GIF από οτιδήποτε σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy

Το κλείσιμο του Gfycat είναι μια υπενθύμιση ότι ακόμα και οι πολύ δημοφιλείς πλατφόρμες στο διαδίκτυο μπορεί κάποια στιγμή να κλείσουν. Φροντίστε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενό σας, αν δεν θέλετε να το χάσετε!