Υπάρχει ένα κρυφό κόλπο στο PlayStation 5 που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι και η SONY το έχει κρατήσει μυστικό. Υπάρχει μια εφαρμογή με το όνομα Game Help που μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε σε δύσκολα παιχνίδια.

Δείτε επίσης: PlayStation Plus Ιούλιος 2023: Δείτε τα δωρεάν παιχνίδια

Η λειτουργία έχει δημιουργηθεί για να σας βοηθήσει όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες σε ένα παιχνίδι του PlayStation. Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί και είναι πολύ απογοητευτικό όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο παζλ ή να ξεπεράσουμε έναν στόχο που είναι πολύ δύσκολος. Η Sony πρόσθεσε μια λειτουργία στο PS5 που ονομάζεται “Game Help”. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε στο παιχνίδι σας, παρέχοντάς σας κατευθύνσεις.

Κατά την ανάπτυξη του PlayStation 5, η έρευνά μας διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παικτών μας είπαν ότι αναζητούν βοήθεια για τα παιχνίδια τους“, εξήγησε η Sony.

Σχεδόν οι μισοί κολλάνε σε ένα παιχνίδι σε εβδομαδιαία βάση και περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι συναντούν spoilers όταν αναζητούν βοήθεια για ένα παιχνίδι.

Σύμφωνα με τη Sony, πολλοί παίκτες ψάχνουν για βοήθεια ιδιαίτερα στα παζλ. Αν διακόψετε το παιχνίδι για λίγες μέρες και επιστρέψετε, το Game Help μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναπάρετε τα πράγματα από εκεί που τα αφήσατε.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε αρκετά παιχνίδια, όπως το Astro’s Playroom, το Maquette, το Oddworld: Soulstorm και το Ratchet & Clank: Rift Apart.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια δυνατότητα για παίκτες που τους παρέχει έναν εύκολο τρόπο να λαμβάνουν συμβουλές για τα συγκεκριμένα μέρη του παιχνιδιού που παίζουν, χωρίς spoiler ή να ξοδεύουν πολύ χρόνο ψάχνοντας για συμβουλές στο διαδίκτυο.

Συνεργαστήκαμε στενά με τους προγραμματιστές παιχνιδιών για τη δημιουργία αυτής της δυνατότητας και επίσης ενσωματώσαμε βασικά σχόλια από την έρευνα δοκιμών χρηστών.

Δείτε ακόμα: Sony: Πούλησε 600.000 PlayStation VR2 (PS VR2) σε έξι εβδομάδες

Είναι υπέροχο να βλέπουμε αυτήν τη δυνατότητα να εφαρμόζεται σε υποστηριζόμενα παιχνίδια, για να παρέχει γρήγορα συμβουλές στους παίκτες απευθείας από την κονσόλα PlayStation 5, ώστε να μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας.

Σύμφωνα με τη Sony, οι συμβουλές γίνονται σταδιακά πιο χρήσιμες. Έτσι, μια πρώτη υπόδειξη μπορεί να σας δώσει μια πολύ ασαφή συμβουλή. Στη συνέχεια, μια δεύτερη υπόδειξη μπορεί να είναι πιο λεπτομερής – και θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα σύντομο απόσπασμα για το πού να ξεκινήσετε. Και η τρίτη και τελευταία υπόδειξη θα σας έδινε τη συνολική απάντηση για να ξεπεράσετε το σημείο που έχετε κολλήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Game Help είναι μια δυνατότητα που προσφέρεται μέσω της συνδρομής PlayStation Plus. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε συνδρομητής που πληρώνει για να επωφεληθείτε από το προνόμιο.

Δείτε επίσης: PlayStation Plus: Ακόμα 20 νέα παιχνίδια για τον Μάιο 2023

Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε είναι να:

  • Ξεκινήσετε ένα παιχνίδι και να παίξετε μέχρι να κολλήσετε.
  • Στη συνέχει, πατήστε το κουμπί PS – εάν είναι ένα υποστηριζόμενο παιχνίδι, θα εμφανιστεί μια κάρτα υπόδειξης στο Κέντρο Ελέγχου.
  • Πατήστε το και επιλέξτε τον στόχο στον οποίο έχετε κολλήσει.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να περάσετε το κουμπί PS για να επιστρέψετε στο παιχνίδι σας.