Η Apple μπορεί να σχεδιάζει μια νέα οθόνη με ένα ειδικά προσαρμοσμένο τσιπ πυριτίου της Apple – παρόμοιο με το Studio Display με ισχύ A13 – που θα της επιτρέψει να αποκτήσει συμπεριφορά που είναι εντελώς ανεξάρτητη από το Mac, όπως η δυνατότητα να ενεργεί ως έξυπνη οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείται, δήλωσε ο Mark Gurman του Bloomberg στην έκδοση μόνο για συνδρομητές του ενημερωτικού δελτίου Power On σήμερα.

Δείτε επίσης: Το Apple Car θα κυκλοφορήσει το 2026;

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό σχετικά με τα σχέδια της Apple για τις οθόνες. Για παράδειγμα, η εταιρεία μπορεί να εργάζεται πάνω σε μια μίνι-LED οθόνη 27 ιντσών και σε μια συνέχεια της ακριβής Apple Pro Display XDR, με τη δυνατότητα κλήσης της Siri ενσωματωμένη στις ίδιες τις Mac οθόνες, ενδεχομένως.

Η νέα δυνατότητα έξυπνης οθόνης μοιάζει πολύ με τη λειτουργία StandBy που θα εμφανιστεί στο iOS 17 αργότερα φέτος. Το StandBy επιτρέπει στα iPhones να λειτουργούν ως έξυπνες οθόνες όταν είναι συνδεδεμένα με ρεύμα και γυρισμένα οριζόντια. Η λειτουργία θυμίζει εν μέρει ένα ξυπνητήρι και ρυθμίζει την οθόνη σε ένα θαμπό κόκκινο χρώμα τη νύχτα όταν κοιμάστε, ενώ παράλληλα προσθέτει widgets με δυνατότητα προβολής και έλεγχο του smart home απευθείας από το StandBy.

Πρόταση: My Photo Stream: Προειδοποίηση για όλους τους χρήστες iPhone

Είναι ενδιαφέρον ότι η λειτουργία αυτή, ή κάτι πολύ παρόμοιο, φημολογήθηκε για πρώτη φορά για το iPad στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά η Apple δεν την ανακοίνωσε για τα tablet της στο WWDC 2023. Το αν θα έρθει σε μελλοντικές εκδόσεις του iPadOS 17 μένει να το δούμε.

Εν ολίγοις, η Apple έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια οθόνη που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στο παιχνίδι των οθονών. Ό,τι κι αν γίνει, το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Διαβάστε επίσης: AirPods Pro: Μπορεί σύντομα να ελέγχουν την ακοή και να μετρούν τη θερμοκρασία σας

πηγή πληροφοριών:theverge.com