Η Google ανανέωσε την πολιτική της για την προστασία της ιδιωτικότητας και διευκρίνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για την εκπαίδευση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει. Το Σαββατοκύριακο, ο τεχνολογικός γίγαντας άλλαξε την πολιτική του και αντικατέστησε την αναφορά σε “μοντέλα AI” με την αναφορά σε “μοντέλα γλώσσας”. Δήλωσε επιπλέον ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για να δημιουργήσει πλήρη προϊόντα, όπως οι “Δυνατότητες Google Translate, Bard και Cloud AI” και όχι μόνο.

Δείτε επίσης: Το Google Messages web app τώρα υποστηρίζει direct reply

Με την ενημέρωση της πολιτικής της, η Google ενημερώνει τους χρήστες και δηλώνει ότι οτιδήποτε δημοσιεύουν δημόσια στο διαδίκτυο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης της Google, όπως του Bard, για μελλοντικές εκδόσεις και άλλα προϊόντα.

Η εταιρεία τεχνολογίας αναφέρει ότι έχει γίνει αλλαγή στην πολιτική απορρήτου του αρχείου της.

Οι κριτικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την χρήση των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο από τις εταιρείες, για την εκπαίδευση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων τους, που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης. Πρόσφατα υποβλήθηκε αίτηση για ομαδική αγωγή κατά του OpenAI που το κατηγορεί ότι συλλέγει μεγάλες ποσότητες προσωπικών δεδομένων από το Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων κλεμμένων πληροφοριών, για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα GPT

χωρίς προηγούμενη συναίνεση.
Δείτε ακόμα: Google: Παραβιάζει τα πρότυπα διαφημίσεων βίντεο που υποσχέθηκε

Σύμφωνα με το Search Engine Journal, είναι πιθανό να παρουσιαστούν περισσότερες αντίστοιχες αγωγές στο μέλλον, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν τη δική τους γκάμα παραγωγικών προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων που μπορούν να θεωρηθούν δημόσιες στην ψηφιακή εποχή έχουν επίσης λάβει μέτρα για να αποτρέψουν ή να επωφεληθούν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το Reddit απόφασισε να ζητεί χρηματική ανταμοιβή για τη χρήση του API του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εφαρμογές τρίτων να κλείνουν τις λειτουργίες τους το Σαββατοκύριακο.

Δείτε επίσης: Το Google Wallet σύντομα θα επιτρέπει σε τηλέφωνα χωρίς NFC να πραγματοποιούν in-store πληρωμές

Παράλληλα, το Twitter έχει θέσει έναν περιορισμό στον αριθμό των tweets που μπορεί να δει ένας χρήστης την ημέρα, για να αντιμετωπίσει τα ακραία επίπεδα αφαίρεσης δεδομένων και κατάχρησης του συστήματος.