Σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο, η Microsoft έχει την άποψη ότι η Sony θα κυκλοφορήσει φέτος αργότερα ένα PlayStation 5 Slim στην τιμή των 399,99 $.

Δείτε επίσης: PlayStation 5: Κρυφό κόλπο βοηθά να κερδίζετε τα παιχνίδια

Το έγγραφο κυκλοφόρησε ως μέρος της δίκης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά της Microsoft. Η δίκη αφορούσε τον προσδιορισμό της τύχης μιας προτεινόμενης προκαταρκτικής διαταγής κατά της εξαγοράς της Activision Blizzard, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει κόστος 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο σχετικό κείμενο για τις τιμές, η Microsoft προσπαθεί να πείσει τη δικαστή Jacqueline Scott Corley ότι το Nintendo Switch πρέπει να θεωρείται στην ίδια κατηγορία με τις κονσόλες Xbox και PlayStation 5 στην αγορά. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που θέλει να τονίσει την αξία του Xbox, καθώς έχει χάσει την μάχη για την πρώτη θέση στην αγορά κονσολών και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το PlayStation πουλάει επίσης μια λιγότερο ακριβή Digital Edition για 399,99 $ και αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα PlayStation 5 Slim αργότερα φέτος στην ίδια μειωμένη τιμή“, αναφέρεται στο έγγραφο.

Δείτε ακόμα: PlayStation Plus Ιούλιος 2023: Δείτε τα δωρεάν παιχνίδια

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται, με τη Microsoft να λέει πιο κάτω «Η Sony αναμένεται επίσης να κυκλοφορήσει μια φορητή έκδοση του PlayStation 5 αργότερα φέτος για κάτω από 300 $». Πρόκειται για το Project Q που ανακοίνωσε η Sony, μια φορητή συσκευή

που χρησιμοποιείται για τη ροή παιχνιδιών και συνδέεται ασύρματα με το PS5. Η Sony δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας ή την τιμή του προϊόντος.

Η ύπαρξη ενός PS5 Slim δεν θα ήταν τόσο έκπληξη, δεδομένου ότι η Sony έχει κυκλοφορήσει slim εκδόσεις των προηγούμενων κονσολών της. Κυκλοφόρησε ένα PlayStation 4 Slim που αντικατέστησε το τυπικό μοντέλο PS4 το 2016, καθώς και ένα ισχυρότερο PS4 Pro που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα. Το PS5 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 σε δύο μορφές: με μονάδα δίσκου για 499 $ και χωρίς μονάδα δίσκου για 399 $.

Η Microsoft ωστόσο, μπορεί να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση. Τον Ιούνιο, ο Phil Spencer, υπεύθυνος του Xbox, δήλωσε ότι δεν έχει επείγουσα ανάγκη να κυκλοφορήσει μια αναβάθμιση της κονσόλας Xbox στη μέση του κύκλου, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία των Xbox Series X/S.

Δείτε επίσης: Sony: Πούλησε 600.000 PlayStation VR2 (PS VR2) σε έξι εβδομάδες

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Xbox One S τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού Xbox One. Τέσσερα χρόνια μετά, κυκλοφόρησε μια ακόμη ισχυρότερη κονσόλα, το Xbox One X.