Κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες έλεγαν ότι το επόμενο αναδιπλούμενο (foldable) smartphone της Xiaomi, το Mix Fold 3, θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Μέχρι χθες, όμως, δεν υπήρχε κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία. Τώρα, ο Πρόεδρος της Xiaomi, Lu Weibing, επιβεβαίωσε ότι το Mix Fοld 3 πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Δείτε επίσης: Xiaomi Mi Band 8: Κυκλοφόρησε στην Κίνα

Σύμφωνα με τα σχόλιά του στο Weibo, το Mix Fold 3 θα είναι το πρώτο smartphone που θα παραχθεί μαζικά από το νέο Smart Factory. Επιπλέον, μια σημαντική πληροφορία που αποκαλύφθηκε, είναι ότι το Mix Fold 3 θα εξοπλιστεί με κάμερες της Leica.

Η συνεργασία μεταξύ της Xiaomi και της Leica ξεκίνησε με το 12S Ultra, το πρώτο τηλέφωνο της Xiaomi με φακό Leica. Από τότε, η Xiaomi έχει κυκλοφορήσει και άλλα smartphone με φακό της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το πρώτο Wear OS 3 smartwatch της Xiaomi θα κυκλοφορήσει φέτος;

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για άλλες προδιαγραφές του νέου αναδιπλούμενου smartphone της Xiaomi. Κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν ότι το Mix Fold 3 θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon

8 Gen 2 της Qualcomm. Επίσης, λέγεται ότι θα διαθέτει περισκοπικό τηλεφακό. Αν ισχύει αυτό, τότε το Xiaomi Mix Fold 3 μπορεί να είναι το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone που χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία. Ένα από τα πλεονεκτήματα του περισκοπικού μηχανισμού είναι η μεγαλύτερη εμβέλεια ζουμ. Σχεδιαστικά, αναμένεται ότι το Mix Fοld 3 είναι πιο λεπτό και ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Τι χαρακτηριστικά θα έχει το αναδιπλούμενο «Ultra» της Motorola;

Δυστυχώς, το Mix Fold 3 ίσως ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με το Mix Fold 2, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει αποκλειστικά διαθέσιμο στην Κίνα.

Τα αναδιπλούμενα smartphone είναι το μέλλον της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας και γίνονται γρήγορα μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές μεταξύ των καταναλωτών. Οι μεγαλύτερες οθόνες, η ανθεκτικότητα και τα προηγμένα χαρακτηριστικά τις καθιστούν μια αξιόλογη επένδυση, υποσχόμενη να οδηγήσει τη βιομηχανία της τεχνολογίας σε νέα ύψη.

Πηγή: www.phonearena.com